– «På innsiden» i Sarpsborg 08 er Sarpsborg Arbeiderblads største TV-satsing siden Europa League, forteller nyhets- og sportsredaktør Petter Kalnes.

Inspirert av andre dokumentarer om store idrettslag, har han og kollega Andersen vært fluer på veggen under oppkjøringen til sesongstarten.

Det har resultert i et massivt filmmateriale.

– Vi har fullt laget tett og skal presentere alle sider av klubben. Det blir mest fokus på A-laget, men vi skal også innom ungdomsavdelingen og damelaget, administrasjonen, styret, anlegg og ikke minst den viktige frivilligheten, opplyser Kalnes.

Første program 8. mars

Den første episoden har premiere 8. mars.

Hver eneste uke framover blir to nye program sluppet.

– Vi sitter nå på så mange klipp og så mye materiale at vi planlegger å lage enda flere episoder, og kommer nok til å fortsette til etter sesongstart. Vi skal også lage en sending fra hele dagen da årets første seriekamp spilles, forteller Kalnes.

Sarpsborg 08 møter Molde i første serierunde på Sarpsborg stadion 31. mars.

 

Inn i garderoben

– Sarpsborg 08 trengte litt betenkningstid da SA kom med førespørsel om å følge klubben tett. Men etter at vi startet filmingen har klubben vært velvillige og åpnet opp mer og mer. SAs lesere vil bli veldig godt kjent med Sarpsborg 08. De får blant annet være med på spillermøte, inn i garderoben før kamp og får et godt innblikk i det indre liv i klubben, understreker Kalnes.

Han har selv blitt overrasket over hvor mye som rører seg i klubben enn det vi ser ute på gressmatta under hver kamp.

– Det er utrolig mange folk involvert, og klubben drives med en veldig seriøsitet. Og denne seriøstiteten preger også vår TV-satsing «På innsiden». Men det er ikke bare et rosenrødt bilde vil tegner. Vi beskriver det som skjer. Jeg tror leserne våre vil sette pris på et slikt innblikk i klubben, som gir dem mulighet til å bli enda bedre kjent med Sarpsborg 08. Vi vet jo at veldig mange her i byen bryr seg mye om fotballaget.

– En klubb av og for byen

Media- og IKT-sjef i Sarpsborg 08, Roar Johansen, synes det er spennende å vise hvordan klubben jobber og hvordan hverdagen ser ut.

– Vi byr gjerne på oss selv, hvis noen ønsker å se hva som foregår innenfor våre fire vegger. Sarpsborg 08 skal aldri bli en lukket institusjon. Vi er en klubb av og for byen. Vi ønsker åpenhet og at så mange som mulig skal få ta en del av det klubben presterer og står for. Samtidig er det ikke noe hokus-pokus vi driver med. Vi er en arbeidsplass i likhet med andre, bortsett fra at varen vi leverer heter fotball, understreker Johansen.