Ifølge nettsidene til Østfold fylkeskommune skal hovedkontoret til nye Viken fylkeskommune ligge på Leif Trondstads plass i Sandvika, like ved togstasjonen.

På de nye nettsidene til Viken fylkekommune mener Anette Solli (H), leder av fellesnemdna at det nye hovedkontoret vil få en sentral og fin plassering.

– Vikens hovedkontor vil ligge i umiddelbar nærhet til tog og buss i Sandvika, det tar ett minutt å gå til kollektivtransport. At vi vil stå som eiere av bygget gir oss fleksibilitet og gode muligheter for å planlegge bygget for Viken fylkeskommunes behov, sier Anette Solli (H), leder av fellesnemnda til nettsidene til viken2020.no.

Halden til Hardangervidda

Det var under møtet på Quality Hotel Sarpsborg torsdag 7. februar fellesnemnda i den nye storregionen bestående av dagens Akershus, Østfold og Buskerud fylker vedtok planene.

En lang rekke saker sto på dagsorden – deriblant altså vedtaket om hovedkontor for Viken fylkeskommune.

Det nye storfylket ser dagens lys om et knapt år. 1. januar 2020 vil Østfold fylkeskommune være historie, og det nye storfylket Viken vil strekke seg fra Halden til Hardangervidda. Det nye hovedkontoret kan stå klart i 2023.

Ble nedstemt

Under møtet torsdag kom det forslag fra Sp og SV, men ble nedstemt. De ønsket nemlig å unngå og binde opp fylkeskommunen økonomisk inntil avklaringer om framtidige inntekter, samt at man bør se nærmere på bruk av dagens eiendomsmasse, skriver Viken fylkeskommune på sine nettsider.

Ifølge nettsidene vil det nye hovedkontoret på Leif Trondstads plass ha umiddelbar nærhet og tilgang til alle bymessige tilbud i Sandvika. Eksisterende forretningsbygg må rives for å gi plass til ny bygningsmasse.