Nye overgangsregler får neppe konsekvenser for Sarpsborg 08

PÅ LÅN: Midtbanespilleren Anton Salétros er utlånt til Sarpsborg 08 fra russiske Rostov fram til sommeren.

PÅ LÅN: Midtbanespilleren Anton Salétros er utlånt til Sarpsborg 08 fra russiske Rostov fram til sommeren. Foto:

Norges Fotballforbund (NFF) gir eliteserieklubbene muligheten til å forsterke spillerstallen i forkant av den utsatte seriestarten.

DEL

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter dette overfor VG tirsdag ettermiddag.

Ifølge det internasjonale fotballregelverket har klubbene i Norge 16 uker til rådighet til å kjøpe og selge spillere i løpet av et kalenderår. Normalt sett er dette delt inn i tolv uker før seriestart på vinteren, og fire uker om sommeren. Nå blir det tre overgangsvinduer denne sesongen.

Stenger ved midnatt

Slik blir overgangsreglene i 2020:

* Det første overgangsvinduet stenger som planlagt natt til onsdag 1. april.

* Det blir to nye uker med mulighet for kjøp og salg av spillere i forkant av seriestarten. Når den blir, er usikkert som følge av virussituasjonen. Per dags dato er det planlagt at seriestarten skal være 24. mai.

* Det tredje overgangsvinduet blir kortet ned til to uker i sommer.

– Vi kommer tilbake med eksakte datoer når det er klart, sier Fisketjønn.

Neppe konsekvenser

De nye overgangsregler får neppe store konsekvenser for Sarpsborg 08.

- Vi har et helt avslappet holdning til de nye reglene. Vi er fornøyd med den troppen vi har nå, og det er uproblematisk å gå inn i sesongen med den spillerstallen vi har, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Han har ingen motforestillinger mot de nye reglene.

– Det er greit for oss med en endring dersom Fotball-Norge føler at det har vært så mange forstyrrelser at de ønsker nye regler i år. Vi kommer uansett ikke til å hente flere nye spillere.

– Det positive med de nye reglene er at det er mulig å leie ut spillere som ligger an til lite spilletid helt til like før seriestart. Det negative er at det kan være vanskeligere å «time» kjøp og salg av spillere i forhold til det internasjonale vinduet i sommer. Det er ikke bra dersom internasjonale klubber henter spillere i Norge etter at vårt vindu er stengt. Da blir det umulig å erstatte spillere som blir solgt, sier Berntsen.

1200 billetter solgt til «Hjemmekampen» andre påskedag

Artikkeltags