I konkurranse med 3.800 andre butikker i hele landet, var det Rema 1000 ved Amfi Borg som ble nylig ble kåret til NM-vinner i frukt og grønt.

Da ble frukt- og grøntansvarlig Irene Agnalt veldig glad og stolt. Selv om hun har vunnet prisen tidligere også.

Dagligvarehandelen og Opplysningskontoret for frukt og grønt deler ut denne prisen. Nielsen Norge står for utvelgelsen av finalister og kåring av vinnerne.

Vant for fjerde gang

Ni ganger er det blitt kåret NM-vinnere. Dette var fjerde gang Rema 1000 Amfi Borg vant. Samtlige ganger med Irene Agnalt som frukt- og grøntsjef. Hun har nemlig jobbet i butikken i 19 år. Like lenge har frukt- og grøntavdelingen vært hennes ansvar. De fem årene Irene ikke vant, var hun for øvrig på pallen.

– Jeg lever og ånder for denne jobben. Fortsatt synes jeg det er like moro, forteller Irene, som ofte ofrer både ferie og fritid for at frukt- og grøntavdelingen skal se best mulig ut.

Hun slipper nødig andre ansatte til.

– De synes nok jeg er litt streng og nøye, sier Irene og ler.

Pokal i butikken

Butikkens frukt- og grøntavdeling er blitt målt på en rekke kriterier. Det er mye som skal klaffe for å bli kåret til vinner i denne prestisjetunge kåringen i dagligvarehandelen.

– Kundene kommer faktisk fra store deler av Østfold for å handle her hos oss. Jeg er glad når kundene er fornøyd. Og selvfølgelig når salget går bra. Stort sett hvert eneste år har vi økt salgstallene. Det har vært litt vanskelig å toppe tallene i år, på grunn av den pågående priskrigen, men i mengde selger vi enda mer enn før, forteller Irene.

Nå står den blanke og store pokalen utstilt i butikken. Hun roses opp i skyene av sine kolleger. Og selvfølgelig har hun blitt feiret med kake.

Butikken sjekkes flere ganger i løpet av året, for å være sikker på at de lever opp til de strenge kravene.

– I år har jeg ikke tenkt på konkurransen, men da er det jo ekstra moro å vinne, synes hun.