Gå til sidens hovedinnhold

Russejentene angrer bittert på urindynking

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi skulle så gjerne spolt tiden tilbake og hatt dette ugjort, sier jentene.

De tre russejentene, som er politianmeldt for frihetsberøvelse av en 14 år gammel gutt, angrer veldig på hendelsen som skjedde søndag kveld.

– Dumt gjort

– Dette var en spøk som gikk altfor langt. Vi skulle aldri dynket gutten med øl og urin. Det var veldig dumt gjort, sier ei av russejentene til Sarpsborg Arbeiderblad.

Jentene ønsker å få fram sin versjon av hendelsen.

– Vi forstår at det vi har gjort vil få konsekvenser, og ingen må tro at vi tar lett på dette. Samtidig kjenner vi oss ikke igjen i noe av det som har stått i ulike medier, sier de.

– I enkelte artikler virker det som om vi kidnappet en vilt fremmed 14-åring og kjørte ham ut i skogen og bindte ham fast. Det er feil, sier de.

Ville «tulle» med ham

Russejentene hevder overfor SA at gutten er en bekjent av dem. Hans navn sto på en liste over personer som de ville «tulle» med.

– Vi kjørte rundt i sentrum søndag kveld da vi traff ham ved bussterminalen. Han gikk frivillig inn i bilen og sa at vi gjerne måtte kjøre ham til Aremark eller et annet sted, hevder de.

– Vi kjørte mot Hafslundsøy og hadde også andre personer i russebilen som vi skulle tøyse med. Etter hvert oppdaget vi at 14-åringen gråt og da slapp vi ham av på Hafslundsøy, forteller de.

Mistet nattesøvnen

Jentene forklarer at de kjørte videre, men at de på hjemveien så gutten igjen.

– Da stanset vi og helte øl og litt urin over ham. Det var selvsagt veldig dumt gjort. Ingenting av dette var planlagt. Det vi gjorde fant vi bare på underveis, sier de.

– Det var absolutt ikke noe lurt gjort av oss. Vi angrer veldig og er ikke stolte av dette.

To av jentene forteller at hendelsen og reaksjonene i etterkant har tatt fra dem nattesøvnen.

– Vi har besøkt moren og gutten og bedt om unnskyldning for det vi gjorde. Moren synes det var voksent av oss, forteller de.

Mye hat på Facebook

De tre russejentene er preget av hendelsen og reaksjonene i ettertid.

– Det var selvsagt ikke noe artig å sitte i et tre timer langt politiavhør. Hva som blir reaksjonen vet vi ikke ennå. Kanskje bli saken løst i Konfliktrådet - vi vet ikke ennå, sier de.

De er også veldig lei seg for at andre russ nå får reaksjoner for noe de har gjort.

– Her er det tre russ som har tabbet seg ut. Det må ikke gå ut over resten av russen, sier de.

Jentene registrerer at saken får masse oppmerksomhet i sosiale medier.

– Det er ekkelt å lese alle de stygge kommentarene på Facebook. Det er mye hat, sier de.

– Ingen frihetsberøvelse

– Denne saken er nå oppklart og ferdig belyst, sier politiførstebetjent Daniel Wallin Holm til Sarpsborg Arbeiderblad.

De tre russejentene og to yngre personer, som befant seg i russebilen, har forklart seg i avhør med politiet. Russen og to yngre personer, som også befant seg i russebilen, har forklart seg i politiavhør.

Den 14 år gamle gutten har også forklart seg om det som skjedde søndag kveld. Hans versjjon samsvarer med det russejentene har fortalt.

– Dette dreier seg ikke om en frihetsberøvelse i lovens forstand. Gutten har blitt med frivillig i bilen, sier Wallin Holm til SA.

Ender i Konfliktrådet

Jentene har bekreftet overfor politiet at de har dynket gutten i en væske som bestod av en blanding av urin og øl. I strafferettslig forstand er det en kroppslig krenkelse å helle urin over en person som ikke har gitt sin tillatelse til det.

Ifølge politiførstebetjenten vil denne saken etter alle sansynlighet ende i Konfliktrådet.

– Fornærmede har en relasjon til en av de mistenkte, noe som også gjør denne saken egnet for Konfliktrådet, sier Daniel Wallin Holm.

– Varsku til russen

Medier over hele landet skrev om «russesaken» fra Sarpsborg i går. Nå viser det seg at den ikke hadde de dimensjonene som først fryktet.

Politiførstebetjent Daniel Wallin Holm vil benytte anledningen til å rope et varsku til russen.

– Som russ representerer du en stor gruppe med mennesker, understreker han.

Han påpeker også at det å ta med folk i russebiler og kjøre avgårde, er noe russ har gjort i mange år.

 I utgangspunktet kan det virke uskyldig, men hvis noen tas med uten å gi sitt samtykke, kan det få alvorlige konsekvenser for de involverte.

– Det er straffbart. Akkurat som det er straffbart å helle urin over et annet menneske som ikke gir sin samtykke til det, sier han.