Derfor kan innbyggerne på Årum få nattesøvnen forstyrret

NATTARBEID: Her på Årum kan beboerne få forstyrret nattesøvnen natt til tirsdag. Da skal det foretas boringer for å sjekke grunnforholdene i forbindelse med arbeidet med en reguleringsplan for utvidelse av riksvei 111.

NATTARBEID: Her på Årum kan beboerne få forstyrret nattesøvnen natt til tirsdag. Da skal det foretas boringer for å sjekke grunnforholdene i forbindelse med arbeidet med en reguleringsplan for utvidelse av riksvei 111. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til tirsdag skal det gjøres grunnboringer på riksvei 111 ved Årumkrysset. Det kan bety støy og forstyrret nattesøvn for beboerne i nærheten.

DEL

– Vi beklager ulempene dette medfører for beboerne i området, sier Einar D. Nilsen som er planleggingsleder i Statens vegvesen.

En jevn dur

Beltegående kjøretøy foretar grunnundersøkelsene ved å bore hull ned i grunnen.

– Disse maskinene avgir en jevn dur, og det skal bores ned til fjell på cirka ti punkter. Arbeidet støyer ekstra i korte perioder når boret treffer fjell, påpeker Nilsen.

Undersøkelsene vil bli foretatt natt til tirsdag 26. september. Det blir manuell dirigering av trafikken mens arbeidene pågår.

Blir gang- og sykkelvei

– Vi jobber med en reguleringsplan for å utvide riksvei 111 med to nye felt ved Årum for å bedre framkommeligheten for bussene, informerer planleggingslederen.

– Planen skal også legge til rette for gang- og sykkelvei langs riksvei 111 mellom Kilevoldveien og Vardeveien, og nye bussholdeplasser i området. Det skal samtidig planlegges for tilstrekkelig kapasitet i kryss og på ramper for å unngå kø tilbake på E6.

Prosjektet er en del av Bypakke Nedre Glomma.

Manuell dirigering

Foreløpig er det uklart om grunnboringene kun vil begrense seg til én natt.

Hvis man ikke blir ferdig natt til tirsdag, vil det også bli foretatt boringer natt til onsdag også.

Grunnboringene utføres mellom klokken 00.00 og 05.00 – på et tidspunkt hvor det er til minst mulig hinder for trafikken.

– Det blir manuell dirigering av trafikken på riksvei 111 forbi stedet hvor det jobbes. Dette fører til noe redusert framkommelighet i kryssområdet, sier Einar D. Nilsen.

Dybde ned til fjell

Hensikten med arbeidene er å kartlegge grunnforholdene. Det dreier seg om massenes tykkelse, sammensetning, egenskaper og dybde ned til fjel.

Ved å kartlegge disse forholdene kan reguleringsplanen bli så nøyaktig som mulig.

Grunnundersøkelsene utføres av Multiconsult på oppdrag fra Statens vegvesen.

Bypakke

  • I Bypakke Nedre Glomma samarbeider Fredrikstad kommune, Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune, Bane NOR og Statens vegvesen om framtidens transportsystem.
  • Arbeidene som skal foretas ved riksvei 111 natt til tirsdag og muligens natt til onsdag er en del av Bypakka Nedre Glomma.

Artikkeltags