Trenger frivillige for å gi kreftrammede barn et fristed

Hver tredje uke har barn og unge som opplever alvorlig kreftsykdom i nær familie tilbud om aktiviteter og et avbrekk fra hverdagen gjennom Kreftforeningens tilbud Treffpunkt, som arrangeres i lokalene til Valaskjold fritidsklubb. Nå etterlyser Kreftforeningen flere frivillige for at tilbudet skal opprettholdes.

Hver tredje uke har barn og unge som opplever alvorlig kreftsykdom i nær familie tilbud om aktiviteter og et avbrekk fra hverdagen gjennom Kreftforeningens tilbud Treffpunkt, som arrangeres i lokalene til Valaskjold fritidsklubb. Nå etterlyser Kreftforeningen flere frivillige for at tilbudet skal opprettholdes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Treffpunkt i Sarpsborg gir barn som har opplevd og opplever alvorlig kreftsykdom i nær familie et fristed fra hverdagens alvor. Nå søker de etter flere barn og frivillige for å kunne opprettholde dette tilbudet.

DEL

Hvert år opplever nærmere 4.000 barn under 18 år i Norge at en av deres foreldre eller søsken får kreft. 34.000 barn og unge lever med kreftsykdom hos foreldre og rundt 700 barn og unge opplever å miste en av foreldrene i kreft hvert år.

Kreftforeningen har i mange år hatt et tilbud til de barna som er rammet ved at en av deres aller nærmeste har kreft eller har mistet livet i kreften gjennom tilbudet Treffpunkt.

Fristed for barn og unge

For ikke lenge siden ble Treffpunkt Sarpsborg etablert, etter at tilbudet i flere år har vært lokalisert i Fredrikstad. Men nå møtes barn og unge mellom 6 og 16 år på Valaskjold fritidsklubb på Tunejordet hver tredje uke. Tilbudet er ment å være et fristed for barn og unge som befinner seg i en livssituasjon der de opplever alvorlig sykdom eller død i sin nære familie.

Dette tilbudet betinger at det er frivillige voksne som stiller opp og bidrar i de timene disse kveldene arrangeres.

Faglig ansvarlig for Kreftforeningens Treffpunkt i Telemark, Vestfold, Buskerud og Østfold, Hilde Aspholt Brennhovd, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at det er prekær mangel på voksne frivillige til Treffpunkt Sarpsborg.

Kreftforeningen opplever stort sett god respons og interesse for Treffpunkt-tilbudene som eksisterer på landsbasis, men at Sarpsborg er et unntak.

(Saken fortsetter under videoen)

Sliter i Sarpsborg

– Her sliter vi med å finne frivillige, og uten frivillige kan vi ikke tilby Treffpunkt, noe vi selvsagt ikke ønsker, sier Aspholt Brennhovd i Kreftforeningen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun utelukker ikke at Treffpunkt Sarpsborg står i fare for å bli nedlagt, dersom ikke flere frivillige melder seg til tjeneste.

– Dette er et viktig tilbud til barn og unge som befinner seg i en vanskelig livssituasjon og som har godt av å få ha et fristed der hverdagens alvor kan legges til side for noen timer. Treffpunkt-kveldene består av tre deler. Den ene er samtaledelen, der barna og ungdommene kan få snakke med jevnaldrende i samme livssituasjon. I tillegg koser de seg med mat og selvsagt mange morsomme aktiviteter. Treffpunkt Sarpsborg er åpent for alle barn og unge i Østfold, og vi er så heldige som for lov til å arrangere våre kvelder i flotte lokaler til Valaskjold fritidsklubb, sier Aspholt Brennhovd, som håper det finnes voksne personer der ute som har kapasitet og ressurser til å bidra til å gi barn og unge i en vanskelig livssituasjon noen hyggelige timer.

Sju kvelder før sommeren

Fram mot sommerferien skal det arrangeres sju slike kvelder, hvor den første er 8. februar.

For å være med som frivillig stilles det ikke så mange flere krav enn at man må ha litt tid og ressurser for å være der for barna. Treffpunkt blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge.

– Vi håper både at det kommer flere barn på arrangementene og at vi får knyttet til oss flere frivillige voksne, slik at vi kan opprettholde dette flotte og viktige tilbudet, sier Hilde Aspholt Brennhovd i Kreftforeningen.

Artikkeltags