Klart for barnas store festdag

KLAR: Terje Bratland er klar for den fjerde utgaven av Barnas Aktivitetsdag. Han håper på rekordeltakelse lørdag.

KLAR: Terje Bratland er klar for den fjerde utgaven av Barnas Aktivitetsdag. Han håper på rekordeltakelse lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aktivitetene er mange og festprogrammet fullspekket. Lørdag inviterer Terje Bratland til gratis fest for små østfoldinger på Kongsten.

DEL

I fjor deltok 1100 personer på Barnas Aktivitetsdag. For øvrig den fjerde i rekken. Men da var det i hovedsak unge og håpefulle fra plankebybeboere som fant veien til Østsiden.  I år er alle små sarpinger og deres foresatte spesialinvitert. Det samme er barnefamilier fra Hvaler og Råde. Derfor tror initiativtaker Bratland på ny deltakerrekord.

– Vi har vokst for hvert år. Jeg har tro på ny rekord også denne gang, forklarer ildsjelen fra nabobyen ved elvemunningen.

PÅ PLASS: Kai Robert Johansen, eller Politimester Bastian om du vil, er selvsagt på plass på Kongsten lørdag.

PÅ PLASS: Kai Robert Johansen, eller Politimester Bastian om du vil, er selvsagt på plass på Kongsten lørdag. Foto:

Flere sarpinger deltar

Terje Bratland startet Barnas Aktivietsdag fordi han registrerte at mange barn ikke har mulighet til å delta i aktiviteter fordi deres foresatte ikke har økonomi til det.

– På Barnas Aktivietsdag får alle mulighet til å teste en rekke ulike aktiviteter helt gratis. Også mat og drikke til barna er gratis. Familiemedlemmer får servering til sterkt reduserte priser, forklarer Terje Bratland som har en sentral rolle i «Det hjelpende hjertet». Organisasjonen, som står som arrangør av lørdagens festdag på Kongsten.

Der vil representanter fra Sparta, Sarpsborg 08, Greåker innebandy og Sarpsborg basketballklubb delta i skjønn forening med folk fra rivaliserende klubber i Fredrikstad.

– Det er godt å kunne vise barna at folk som er rivaler på banen er gode venner utenfor banen, sier samme Bratland.

Politimester Bastian

Foruten idrettsutøvere vil blant andre lokale kulturpersonligheter være til stede. Blant dem Kai Robert Johansen som politimester Bastian og flere fra Norsk Musikksenter.

– Vi håper som sagt på rekorddeltakelse. Ikke minst fordi vi også har rekordmange aktiviteter. Det vil være alt fra idrettslige sysler til ulike show og flyving med modellfly, avslutter Terje Bratland.

Artikkeltags