Leketøysgigant erklært konkurs – usikkerhet rundt butikken i Sarpsborg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selskapet Top-Toy, som eier leketøyskjedene Toys"R"Us og BR-leker, er erklært konkurs. Men det er ennå uvisst hva som skjer med butikken i Sarpsborg.

DEL

Etter konkursen av selskapet Top-Toy, hersker det fremdeles tvil om hva som skjer med de norske butikkene, deriblant Toys"R"Us i Sarpsborg.

Butikken, som er en del av kjøpesenteret AMFI Borg, holder dørene åpne lørdag 29. desember, men senterleder Jørgen Næs kan har ingen informasjon utover dette.

– Jeg vet foreløpig ikke mer enn det jeg har lest, og har ikke hørt noe, skriver han lørdag morgen i en SMS til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nytt over helgen

Næs tror det vil komme mer informasjon om situasjonen for de norske butikkene etter nyttår.

– Jeg får nok ikke noe informasjon før over helgen vil jeg tro, skriver han videre.

Det har ikke lykkes SA å komme i kontakt med ledelsen i Toys"R"Us Norge.

Selskapet Top-Toy har over 300 norske butikkansatte. Flere av dem står altså i fare for å miste jobbene sine etter konkursen.

Selskapet ble erklært konkurs etter begjæring fra styret, og skjer etter et svakt julesalg, opplyser selskapet i en pressemelding.

Top-Toys administrerende direktør Per Sigvardsson forteller at selskapet var kommet langt og arbeidet med å legge rammene for en rekonstruksjon av selskapet, men på grunn av det sviktende julesalget var de nødt til å erkjenne at Top-Toy ikke lenger er i stand til å fortsette.

Noen butikker er åpne

Ifølge selskapet er Bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn. Det er nå Kuratel som har fått i oppgave å realisere flest mulig verdier.

– Vi innleder en dialog med kreditorene om hvordan boet skal håndteres, men kan opplyse om at visse butikker vil holde åpent, slik at kunder kan bytte varer til andre varer fram til utgangen av desember, sier advokat Søren Aamann Jensen, som sammen med advokat John Sommer Schmidt er utpekt som kurator.

Top-Toys virksomhet i Norge, som består av butikkene Toys R Us og BR-leker, hadde i starten av 2017 over 330 ansatte. Konkursbegjæringen medfører at over 300 norske leketøysbutikkansatte mister jobbene sine.

Butikkjeden ble grunnlagt i 1948 og har 881 butikker i USA, og 65.000 ansatte globalt. I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet.

Artikkeltags