Emmy-nominasjon for serie som lærer barn om overgrep

NOMINERT: Den NRK-sendte serien «Kroppen min eier jeg» er nominert til Emmy i to kategorier. Kommunesjef oppvekst Kristia Svendsen er positiv til at serien kan vises som en del av undervisning i Sarpsborg-skolene.

NOMINERT: Den NRK-sendte serien «Kroppen min eier jeg» er nominert til Emmy i to kategorier. Kommunesjef oppvekst Kristia Svendsen er positiv til at serien kan vises som en del av undervisning i Sarpsborg-skolene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Suksesserien «Kroppen Min eier Jeg» som i mai vant Gullruten-pris i kategorien for beste barne- eller ungdomsprogram, er nå nominert til den gjeve Emmy-prisen.

DEL

– Vi er utrolig glade for å ha vært med på å flytte grenser for hva TV-serier for barn kan handle om. Og at NRK Super har som filosofi at man kan snakke med barn om alt, bare man gjør det på riktig måte, sier Trond Jacobsen fra Bivrost Film i en pressemelding.

Pressemeldingen er sendt ut i forbindelse med at serien, som er spesiallaget for å lære barn om hva et overgrep er og hvordan man kan varsle hvis man selv er utsatt, er nominert til Emmy i kategoriene Kids: Digital og Kids: Factual.

Gjør barn tryggere

Tidligere i år vant serien også pris under Gullruten i kategorien beste barne- eller ungdomsprogram.

– Her hjemme har «Kroppen min eier jeg» blitt svært godt mottatt både av målgruppen og i fagmiljøer. Til nå er veiledningsheftet til serien lastet ned over 800 ganger, og elever som har deltatt i evalueringen av serien gir tydelig tilbakemelding om at har bedre kunnskap og føler seg tryggere på å snakke om kropp, grenser og seksuelle overgrep, fortsetter Jacobsen.

Faktisk har den NRK Super-sendte serien ført til at flere barn sto fram og varslet om at de var utsatt for seksuelle overgrep.

Er positiv

Kommunesjef oppvekst Kristia Svendsen kjenner ikke til om Sarpsborg-skolene har tatt i bruk NRK-serien i undervisning, men er positiv til at det kan inngå som en del av opplæringen.

– Vi har ikke tenkt noe over på mitt nivå, det er opp til hver enkelt skole og lærer, men jeg vet at helsesøster har om dette temaet i sin skoleplan, sier hun og tilføyer:

– Jeg tror uansett det kunne vært fint å vise dette programmet til elevene. Det kan fungere som en berikelse i undervisning og også føre til en kompetanseheving på alle plan, så dette er jeg absolutt positiv til.

Blant Sarpsborg-skolene har allerede Hornnes tatt serien i bruk i undervisning. Rektor ved skolen Hege Olavesen forteller at to av klassetrinnene allerede har fått se serien.

– Helsesøster har vist det til andretrinn, og skal snart ta det med førstetrinn også. I tillegg har en av lærerne gjennomført det for sjuendeklasse, avslutter hun.

Artikkeltags