Den populære 18-åringen tok utfordringen på strak arm da hun ble spurt om å besøke en skole og snakke om TV-aksjonen og UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt.

Ble litt nervøs

– Jeg ble litt nervøs da jeg ble spurt – dette er jo et stort ansvar. Saken er så viktig at jeg er veldig opptatt av å treffe riktig slik at elevene forstår budskapet, sa Hanna Martine Slåttland Baller til Sarpsborg Arbeiderblad før det ringte inn til skoletimen.

Sarpsborgjenta er en av 10 Youtube-stjerner som besøker skoler for å holde foredrag. TV-aksjonen har tidligere slitt med å treffe barn og unge. I år går de derfor nye veier for å rekruttere bøssebærere for framtiden.

– Kult med besøk

Og det var ingen tvil om at Hanna Martine, som selv har en Youtube-kanal med 77.000 følgere og som har vunnet «Gullsnutten» som årets videoblogger, var en svært populær gjest blant sjuendeklassingene ved Lande skole.

  • Se video:

    Youtuberen Hanna Martine lærte sjuendeklassinger på Lande skole om TV-aksjonen og UNICEF.

– Kult at Hanna Martine er her i dag. Jeg pleier å se på Youtube-kanalen hennes, sier Kevin André Lieberkneckt (12).

– Jeg synes også det er veldig fint å få besøk av henne, sier Karzan Ravandoust (11).

Oppfylt drømmene sine

Hanna Martine startet timen med å snakke om TV-aksjonen og UNICEF.

– Her i Norge er vi heldige. Vi tar for gitt at vi har både skole og rent vann i springen. Og når vi kommer hjem så er det mat. Vi har mange goder som ikke barn i andre land har. I år samler TV-aksjonen inn penger til fem forskjellige land – Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan. Her har barna det veldig vondt.

Bildeserie

Hanna Martine som vikarlærer

 

Youtuberen fortalte at mange barn i de fem landene kan verken lese eller skrive.

– Uten å lære seg å lese og skrive vil de kanskje aldri få oppfylt drømmene sine. Derfor er det viktig at de får utdanning. Inntektene fra TV-aksjonen skal gå til å gi disse barna det.

– Dere er heldige

Hanna Martine Slåttland Baller viste fram filmsnutter, en rørende musikkvideo og arrangerte klassequiz. Foran seg i klasserommet hadde hun

en lydhør og engasjert forsamling.

– Tenk at dere faktisk er heldige som kan ha en gloseprøve til fredag – selv om dere sikkert synes det er drittkjedelig med prøver. Dere er faktisk heldige som kan ha en prøve, sitte på en stol ved en pult i et klasserom med blyant og viskelær. At dere har rent vann i springen hvis dere blir tørste. I enkelte land sitter de på bøtter i et møkkete klasserom uten bøker, sa 18-åringen før skoletimen var over.