Klokkemysteriet i Sarpsborg fortsetter

LANDEMERKE: Sola skinner på kokeriet på Borregaard. På veggen henger uret som ikke lenger viser riktig tid.

LANDEMERKE: Sola skinner på kokeriet på Borregaard. På veggen henger uret som ikke lenger viser riktig tid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I går omtalte SA klokkene på Nortura Sarpsborg og Peterson Packaging, som har gått i svart.

DEL

Årsaken til at de folkekjære klokkene har gått i svart, er at delene er av eldre dato, og ikke så lett å få tak i. Peterson flytter dessuten til Halden til året, og derfor velger de å ikke bestille nye deler, ettersom kostnadene med eventuell reperasjon er store.

"Gilde-klokka" skal derimot vise tid og temperatur igjen så fort nye deler er på plass.

Byttes kanskje ut

I etterkant av at avisa omtalte klokkene, har lesere minnet om at det er enda en populær klokke i byen som ikke går riktig lenger - nærmere bestemt på Borregaard.

Klokka som pryder veggen til kokeriet på Borregaard er av det analoge slaget. Den har ikke vist korrekt tid på flere år, etter det SA kjenner til.

– Den har et gammelt urverk som ikke lar seg reparere. I tillegg er det stor HMS-risiko ved en reparasjon. Derfor vurderer vi å bytte ut urverket på sikt, forteller Borregaards kommunikasjonssjef Tone Horvei Bredal.

Flere SA-lesere gir inntrykk av at de er glad i disse klokkene i bybildet.

BYTTES KANSKJE UT: Den ærverdige klokka på Borregard viser feil tid. Det kan hende klokka blir byttet ut, forteller Tone Horvei Bredal i Borregaard.

BYTTES KANSKJE UT: Den ærverdige klokka på Borregard viser feil tid. Det kan hende klokka blir byttet ut, forteller Tone Horvei Bredal i Borregaard. Foto:

Artikkeltags