Gå til sidens hovedinnhold

Rester sendt kilometer avgårde - politiet ba folk holde seg inne

Artikkelen er over 6 år gammel

SA har fått meldinger om rester av silobygningen har blitt funnet flere steder i byen.

- Vår oppfordring er soleklar: Folk må holde seg unna. Hold dere innendørs, sa operasjonsleder Tom Sandberg til Sarpsborg Arbeiderblad i 01.30-tiden, natt til lørdag.

Da var det fremdeles usikkert hvorvidt taket på silo nummer to, som silo nummer én, også ville eksplodere.

SA fikk i løpet av kvelden/natten meldinger fra folk spredt rundt om i kommunen som har fått rester etter eksplosjonen «flyvende» hjem til seg - både på Opsund og i Kalaveien.

Beboere på Tarris, Opsund, Hafslundsøy og Borgenhaugen ble bedt om å holde vinduer lukket, da det blåser vind fra sørvest med en styrke på ca. fem meter i sekundet.

Stort omfang

- Det kan se ut til at det har fløyet rester flere kilometer. Det sier litt om omfanget av denne eksplosjonen, sier operasjonslederen.

Se video fra lufta.

Han utdyper:

- Nedfallet etter en slik eksplosjon kan være svært farlig. Du kan rett og slett få de rett i hodet. Man aner jo ikke hvor store disse delene er. De største delene detter ned først. Det kan være farlig.

Fryktet ny eksplosjon

På ulykkesstedet jobbet brannvesenet febrilsk i flere timer med å få kontroll over brannen - som etter hvert også spredde seg til silo nummer to.

- Det brenner i begge siloene. I den andre brenner det i toppen. Det kan være det har brent seg et hull der oppe og at eksplosjonsfaren i så måte kanskje ikke er like ekstrem, men vi har på ingen måte avlyst eksplosjonsfaren, sa Sandberg.

- Problemet til brannvesenet nå er at de sliter med å kaste vannet langt nok. Vi har fått inn en spesialbil fra Moss Lufthavn Rygge som kaster vannet noe lenger.

Operasjonslederen vet ikke hvor lang tid slukningsarbeidet kan ta.

- Men det kan fort være at det tar noen timer, sier han.

Nærmere klokka 05.00 lørdag morgen ble det meldt at eksplosjonsfaren ikke lenger var til stede.

Bildeserie

Eksplosjon på Borregaard

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.