Gå til sidens hovedinnhold

Naturreservat og hytte reddet unna skogbrannen i Aremark

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges største skogbrannhelikopter har deltatt i slukningsarbeidet.

SISTE: NRK melder ved 21-tiden at mannskapene i Aremark har gått over i en etterslukkingsfase, noe som kan ta lang tid fordi brannen har gått 70 centimeter ned i bakken.

Truet hytte og naturreservat er reddet unna flammenes rov.

Skogbrannhelikopteret er sent til en annen skogbrann på Østlandet, hvor behovet anses større.

Dette har hendt:

Brannvesenet har ikke lenger kontroll over en skogbrann i Aremark i Østfold, melder brannvesenet i 18-tiden mandag.

Brannvesenet var nettopp ferdig med å få kontroll på en annen skogbrann, da en annen brann ble meldt inn. En hytte og et naturreservat er truet, skriver NRK.

– Vi har holdt på med branner i området siden forrige mandag og fikk slukket den siste brannen i går. Vi var i ferd med å samle inn materiell da vi fikk melding om en ny bekreftet brann. Den var ikke spesielt stor da meldingen kom, men nå har vi mistet kontrollen på den, sier brannsjef Ole Christian Torgalsbøen i Halden.

Brannvesenet trodde først at det brant rundt 500 kvadratmeter, men vind og tørt terreng har gjort at ilden har fått tak. Landets største brannhelikopter er satt inn for å få hjelpe til.

– Vi har akkurat gått i gang med helikopterhjelp, men dette er en hissig og kraftig brann. Vi har ikke kontroll, sier vaktleder Roger Andersen i Øst 110-sentral i 18-tiden.

Torgalsbøen sier at flammene går langt ned i bakken, noe som gjør jobben ekstra krevende.

Mellom 250 og 300 skogbranner har herjet Sør-Norge den siste uken. Det førte til at Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap vurderte å be om bistand fra EU. Mandag ble det klart at dette ikke vil bli gjort.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken