Gå til sidens hovedinnhold

Var branntilløp i låven før den brant ned

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre festdeltakere sitter onsdag formiddag i politiavhør etter at en låve brant ned ved Isesjøbråten i natt.

Politiet har iverksatt etterforskning etter brannen, som førte til at låvebygningen brant ned til grunnen og at det ble skader i form av sprukne vinduer og smeltet maling på boligen som ligger på gårdstunet.

Ingen personer eller dyr ble skadet i den voldsomme brannen.

Den første meldingen om brannen kom noe før 04.30, natt til onsdag.

Tre personer bli avhørt

– Det er kontroll nå, vi har dratt derfra, men brannvesenet er der og driver etterslukking, sier operasjonsleder Ingar Signebøen i Øst Politidistrikt til SA, like før klokken 07, onsdag morgen.

– I huset har det vært en fest med femten ungdommer. Noen kan ha vært i låven og røyket, men om de har vært inne eller har stått ute er usikkert. Det har jo regnet mye i natt, sier operasjonslederen.

Fungerende krimsjef Terje Bøe i Sarpsborg-politiet opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag formiddag at tre av personene som befant seg i boligen har blitt tatt inn til politiavhør.

– De blir avhørt akkurat nå, sier Bøe til SA like etter klokka 11.00.

Ingen er siktet i saken

Foreløpig vet ikke politiet årsaken til brannen, men Bøe opplyser at etterforskningen så langt har avdekket at det har vært et branntilløp inne på låven i forkant av at låven brant ned.

– Vi har fått bekreftet at det var et branntilløp inne på låven, som er opplyst å ha blitt slokket. Sånn sett vet vi at det har vært bar ild inne på låven. Om denne brannen har blusset opp igjen eller om brannen har startet et annet sted vet vi ikke foreløpig. Vi håper å få en del svar på dette i forbindelse med avhørene av festdeltakerne, sier Bøe, som også kan opplyse at det ikke var strøm på den nedbrente låven.

Rundt 15 ungdommer var samlet til fest i bolighuset på gårdstunet da brannen ble oppdaget. I dag blir tre festdeltakere i 18-19-årsalderen avhørt, og politiet vil også kontakte de øvrige deltakerne for å gjennomføre avhør for å finne fram til brannårsaken.

Ingen personer er mistenkt eller siktet i saken.