Bare i år har det vært i gjennomsnitt to branner i måneden, og i noen tilfeller har det medført store materielle skader.

- Det har ikke vært noen personskader. Enda. Nå nærmer det seg jul og mange reiser bort. Et av de største skrekkscenarioene for oss er at noen reiser fra en radio som ikke har fått nytt batteri og at det vil føre til tap av liv, sier daglig leder Ole Morten Skymoen i Pinell.

Alle radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ som ikke har klistremerke der det står Battery 2016 er meget brannfarlige.

- Disse 5.000 radioene som ikke har fått nytt batteri er tikkende brannbomber, sier Skymoen, og ber om «så brutale overskrifter som mulig» i mediene dersom det er det som skal til for at radioene blir sendt tilbake til produsenten.

I oktober 2017 advarte Oslo brann- og redningsetat på Facebook om nettopp denne typen radioer, etter en boligbrann på Bøler.

- Vi snakket med eier på stedet og han viste til en artikkel som sier at radioen er brannfarlig og skal leveres tilbake til butikken. Dette var informasjon eier hadde funnet i etterkant av brannen, skrev brannvesenet da.

Til sammen er det solgt 50.000 av radioen, og leverandøren har greid å spore opp og fått levert inn igjen 45.000 stykker, men fortsatt mangler de siste 5.000.

De som har en slik radio kan ta kontakt på Pinells nettsider.

De brannfarlige Pinell Go/Go+-radioene er av denne typen:

Produksjonsfeilen i batteriet på Pinell Go/Go+-radioene kan forårsake overoppheting. Det er radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015 som tilbakekalles.

Radioer som har klistremerker merket «2016» på undersiden og på esken, slik som på bildet under, trenger ikke å sendes i retur.