Bussjåfør omkom på jobb

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Da Timeekspressen gikk fra Sarpsborg til Oslo grytidlig onsdag morgen, fikk passasjerene om bord seg en ubehagelig opplevelse da bussjåføren fikk et illebefinnende.

Like før Nordbytunnelen - på E6 - skjedde det tragiske.

Bråvåknet

- Jeg bråvåknet av at det smalt og vi gikk inn i autovernet. Det var ikke så dramatisk i seg selv, men i det bussen begynte å rulle bakover, forsto jeg at noe var galt, sier en sarpebeboer som satt i bussen til SA.

- Det virket som om bussjåføren hadde fått dratt i bremsen. Hvis det er han som gjorde det, reddet han bussen. Dette kunne gått fryktelig galt, sier han videre.

Regionleder for Nettbuss Østfold, Birger Ljunggren, bekrefter hendelsen.

- Fantastisk jobb av sjåføren

- Hvem det var som fikk på brekket er jeg ikke helt sikker på, men dette er jo en tragisk hendelse. Jeg er selvfølgelig glad for at sjåføren gjorde en så god jobb. Han klarte å stoppe bussen da han fikk illebefinnende, sier Ljunggren, før han fortsetter:

- At han fikk bussen til siden er fantastisk. Han har tenkt på sikkerheten til passasjerene og alle andre når han selv ble dårlig. Jeg er stolt og imponert.

For i E6-rusjen kan det fort skje verre ting. Bussen, som gikk fra Sarpsborg like over 05.00, var som vanlig nokså full av pendlere.

- Her kunne det gått veldig galt. På E6 innover mot Oslo er det mye biler. Det var litt lite med biler akkurat der. Alle kan jo selv tenke seg hvordan det kunne gått, sier Sarpsborg-mannen som satt i bussen.

- Det er utrolig at det gikk som bra som det gikk, sier Ljunggren.

Nettbuss i sorg

Bussjåføren døde kort tid senere. I Nettbuss Østfold er kollegaene i sorg.

- Vi er alle preget av å ha mistet en god kollega. Vi har mistet en veldig god venn, ansatt og kollega så altfor tidlig. Våre tanker går til familien hans og de som sitter igjen, sier Ljunggren.

Artikkeltags