Bytter side: Gaute Nilsen starter som privatpraktiserende advokat

DEN ANDRE SIDEN: Gaute Nilsen har startet opp som advokat i Kirkegata etter 15 år som politiadvokat.FOTO: GEIR BJØRNSTAD

DEN ANDRE SIDEN: Gaute Nilsen har startet opp som advokat i Kirkegata etter 15 år som politiadvokat.FOTO: GEIR BJØRNSTAD

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Som politiadvokat i nesten 15 år jobbet Gaute Nilsen (46) med å straffeforfølge kriminelle. Nå skal han hjelpe de som blir straffeforfulgt.

DEL

I nesten 15 år har 46-åringen vært en del av påtaleenheten i politiet i Sarpsborg og Østfold, etter at han startet som politifullmektig i 2001.

Siden den gang har den tidligere politiadvokaten på vegne av påtalemyndigheten leddet mange etterforskninger og iretteføringen av mange omfattende straffesaker, blant annet drapssaker og tunge narkotikasaker.

Organisert kriminalitet

Siden 2009 har Gaute Nilsen jobbet på Østfold politidistrikts seksjon for organisert kriminalitet. Etter nesten 15 år sammenhengende i Østfold politidistrikt er han som en veteran å regne blant påtalejuristene.

I begynnelsen av juni gikk imidlertid Nilsen ut av dørene på politihuset på Grålum for siste gang som påtalejurist.

Nå har han startet sin egen advokatpraksis og flyttet inn i Advokatene i Kirkegata, der han deler kontorfellesskap med advokatene Anne Grete Ludvigsen og Maria Mathisen.

Når han nå er på politihuset, er det for å ivareta interessene til klienter som har havnet på kant med loven.

Modnet over tid

– Dette er en tanke som har modnet over tid, og jeg fant ut at dette var det rette tidspunktet å gjøre det på, sier den ferske privatpraktiserende advokaten om hvorfor han etter så mange år i politietaten nå har byttet side.

Sitat Gaute Nilsen 

Etter så mange år med strafferett er det naturlig at den ferske advokaten vil jobbe en del med straffesaker også nå når han står på den andre siden av rettssalen.

– Som privatpraktiserende advokat må man selvfølgelig kunne påta seg saker innenfor ulike felt, men det blir nok en del straffesaker, ja. I tillegg blir det nok en del barnevernssaker, sier 46-åringen som før karrieren i politiet jobbet i barnevernstjenesten.

Han gleder seg til å komme skikkelig i gang med sitt nye liv som advokat, og gleder seg til å «gå i krigen» for personer som trenger en profesjonell til å ivareta sine borgerrettigheter.

Artikkeltags