Dagbladet: Dette er Øst politidistrikts nye politimester

Ifølge Dagbladet blir Arne Jørgen Olafsen politimesteren for Øst politidistrikt.

Ifølge Dagbladet blir Arne Jørgen Olafsen politimesteren for Øst politidistrikt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ifølge riksavisen blir Arne Jørgen Olafsen (55) politimester for Follo, Romerike og Østfold, som skal bli ett politidistrikt.

DEL

Etter hva Dagbladet erfarer vil de nye politidistriktene bli nesten identisk med det kartet regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet ble enig om med støttepartiet Venstre, skriver riksavisen.

Etter planen skal politireformen snart vedtas på Stortinget, og etter det vil politidirektør Odd Reidar Humlegård innstille hvem som skal få jobben som nye politimestere. Deretter skal justisminister Anders Anundsen (Frp) komme med det siste ordet i ansettelsesprosessen.

Ifølge Dagbladet er det nåværende politimester i Follo, Arne Jørgen Olafsen, som får jobben i Øst politidistrikt. Distriktet, som blir en sammenslåing av Follo, Romerike og Østfold politidistrikt.

Dette betyr at konstituert politimester i Østfold politidistrikt, Jon Steven Hasseldal (44), må pakke sakene sine til fordel for Olafsen.

– Det er stor interesse rundt plasseringen av de nye hovedsetene. Foreløpig er ingenting bestemt. Dersom Politidirektoratet får myndighet til å beslutte dette, vil vi legge opp til en transparent prosess med tydelige kriterier for valg av lokasjon i løpet av høsten, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik til Dagbladet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken