EIDSBERG: Vedahl kjørte ved Monaryggen formiddag påskeaften, og kom fra Obs på Brennemoen på vei tilbake til Mysen. På vei østover oppdaget han et stort, grått dyr.

– Jeg tenkte at det var ulv og forsøkte å ta opp mobilen, men det rakk jeg aldri. Ulven sto midt i veien, sier Vedahl til Smaalenenes Avis, og forklarer at stedet var ved den gamle rasteplassen.

Fascinerende og skremmende på én gang

Han kjørte videre, men bestemte seg for å snu og dra tilbake. Da kom ulven luntende rolig ovenfra, gikk over veien, krysset fylkesvei 128 og forsvant videre nedover mot Østereng-feltet. Ulven var kun få meter fra bilen, noe videoen også viser.

Vedahl er helt sikker på at det var en ulv.

– Den kom såpass nærme at jeg ikke var i tvil. Den virket veldig rolig, og var ikke stresset, forklarer han.

Han synes det er både fascinerende og skremmende på én gang. Området er hyppig trafikkert av både voksne og barn som sykler og går forbi daglig.

– Sønnen min sykler ofte nedi skogen der ulven løp. Rett bak meg kom flere på sykkel, som også fikk med seg opplevelsen, sier Vedahl, og slår fast at han også synes det er temmelig spesielt å få oppleve et så stort og flott dyr, såpass kort vei hjemmefra.

Rovdyrekspert: – Det er ulv

Rovdyrekspert og tidligere viltnemndleder Håvard Jensen er heller ikke i tvil.

– Det der er ulv, sier Jensen.

– Jeg pleier ofte å se det på måten den fører halen på. En hund ville hatt halen høyere. Ei elgbikkje ville hatt krøll på halen, forklarer Jensen.

Han ser også på størrelsen ut fra veien og autovernet at det må være en ulv.

– Det var nå vi skulle hatt en bildebank, så kunne vi nok sagt hvilken ulv det er, sier Jensen.