– Vi var klar over at det ville skape litt reaksjoner, men det er veldig trist når folk blir så slemme mot hverandre, sier programleder og Kråkerøy-mannen, Magnus Brenna-Lund.

Han karakteriserer flere av kommentarene som svært trakasserende og sårende mot Leif «Mr. Kanin» Opsund og hans kone.

I episoden viste NRK hvordan den utflyttede sarpingen Opsund holder kaniner for avl og konkurranser. Reaksjonene kom som en følge av at Opsund fortalte at kaniner som ikke duger i utstilling, tas bak et skur og skytes, før den havner i kaningryta.

I episoden demonstreres det hvordan dette foregår, men Brenna-Lund poengterer at kaninen aldri ble skutt under innspillingen.

– Det er klart at måten han holder kaniner på, kontra hvordan min datter på elleve holder sin kanin på, er vidt forskjellig. I programmet er vi opptatt av å vise folks faktiske forhold til dyr, ikke bare glansbildene, sier programlederen.

Bra med engasjement

Opsund vil figurere i flere av episodene fremover i høst, kan Brenna-Lund opplyse om.

– Og det er bra med engasjement, fordi dyrene fortjener jo det. Men ikke trakassering, sier han.

NRK beklaget en unyansert fremstilling av Opsunds kaninhold. Blant annet viste ikke kanalen de generelle forholdene kaninene lever under, med luftegård og foring.

– Kompetente fagfolk som har vært på gården forteller om en mann som er ekte og grunnleggende glad i dyra sine og som behandler dem på beste måte. Dessverre klarte vi ikke å formidle og fortelle dette med stor nok tydelighet. Vi er lei oss for de negative reaksjonene, og for at reaksjonene går ut over en enkeltperson, skriver NRK.

Terje Høili dukker opp i kveld

I kveldens episode (mandag) møter vi også Fredrikstad-kvinnen Heidi Oskarsen som lette etter sin datters hund «Evita».

– I tillegg får vi se en fornøyelig episode der Terje Høili går tur med andre hundeeiere i skogen ved huset sitt, og roter seg bort, lover en lattermild Brenna-Lund.