Parat positiv til å få Ryanair tilbake til Rygge

Nestleder Vegard Einan i YS-forbundet Parat ønsker Ryanair velkommen tilbake til Rygge, så lenge de ansatte får norske arbeidsvilkår.

Nestleder Vegard Einan i YS-forbundet Parat ønsker Ryanair velkommen tilbake til Rygge, så lenge de ansatte får norske arbeidsvilkår. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi skal stå på Rygge og ta imot Ryanair med åpne armer og masse innmeldingsblanketter, lover nestleder Vegard Einan i fagforbundet Parat.

DEL

– Vi skal stå på Rygge og ta imot Ryanair med åpne armer og masse innmeldingsblanketter, lover nestleder Vegard Einan i fagforbundet Parat.

Han er positiv til Ryanair-sjef Michael O'Learys uttalelser om at flyselskapet vurderer å komme tilbake til Rygge lufthavn. Iren sa samtidig at selskapet har akseptert å snakke med fagforeningene.

Einan mener uttalelsene bekrefter det Parat hevdet hele tiden, at det var tvisten om arbeidsrett og ikke flypassasjeravgiften, som var årsaken til at Ryanair la ned basen på Rygge.

– Vi hevdet at Ryanair la ned fordi de måtte følge norsk lov, det bekreftet han i dag, sier Einan til NTB.

Han viser til at fagbevegelsen har vunnet fram, både i norsk rett og i EU-domstolen, med kravet om at det er den nasjonale arbeidslovgivning der de ansatte er stasjonert, som gjelder. Einan forventer derfor at ansatte på en ny Ryanair-base vil få samme rettigheter som andre norske arbeidstakere.

– Vi har dårlig erfaring med Ryanair, men vi skal gi dem sjansen, sier Parat-nestlederen, som håper Ryanair kommer tilbake og Rygge flyplass åpner opp igjen.

– Det vil gi arbeidsplasser som Østfold og Rygge trenger, sier Einan.

Parat støttet flyvertinnen Alessandra Cocca, som i 2013 saksøkte Ryanair for usaklig oppsigelse og ulovlig innleie via bemanningsselskap. Fagforbundet vant fram i lagmannsretten og tingretten. Ryanair anket til Høyesterett, men inngikk forlik med Cocca før ankesaken kom opp.

Artikkeltags