Arrangerer «FIFA 4 real»: Hvem er best i både FIFA og på ekte straffespark?

ARRANGERER TURNERING: Stian Olbergsveen (til venstre) og Ole Martin Petersen fra Østfold bedriftsidrettskrets har dratt i gang noe nytt i Østfold: "FIFA 4 real".

ARRANGERER TURNERING: Stian Olbergsveen (til venstre) og Ole Martin Petersen fra Østfold bedriftsidrettskrets har dratt i gang noe nytt i Østfold: "FIFA 4 real". Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange er veldig gode i fotballspillet FIFA. I «FIFA 4 real» holder ikke det; her må du også kunne sparke ballen i virkeligheten.

DEL

Turneringen arrangeres 9. februar i Kongstenhallen, og det er bedriftsidretten ved Østfold bedriftsidrettskrets som står bak. De har trommet sammen et ganske så heftig premiebord der hovedpremien er en fotballreise til en verdi av 32.000 (!) kroner.

– Vi ønsker å lage en turnering som inkluderer aktivitet, også ønsker vi å nå ut til yngre personer. I dag har nesten ingen under 40 år et forhold til bedriftsidretten. Derfor blir det kombinasjonen av FIFA og straffesparkkonkurranse, sier Stian Olbergsveen og Ole Martin Petersen fra Østfold bedriftsidrettskrets.

FIFA er et svært populært dataspill fra utvikleren EA Sports, som nesten alle yngre som spiller fotball har et forhold til. Det hele begynte i 1993, og siden den gang har EA Sports sluppet en ny og oppdatert versjon hvert eneste år. I takt med utviklingen har spillet stadig blitt bedre, og det arrangeres flere mesterskap i FIFA.

Fotballreise

Nå blir det en variant også i Fredrikstad, og guttene bak «FIFA 4 real» håper turneringen blir en årlig konkurranse.

– Først får vi se responsen på dette. Vi er litt spente, men vi har troen på det, sier duoen.

Kampene skal arrangeres ved at det først spilles en FIFA-kamp med vanlige regler på 2 x 4 minutter. Deretter blir det en straffesparkkonkurranse der lagene selv tar straffene og står i mål. Man får poeng for seier og tap, og etter et innledende seriespill blir sluttspill. Til slutt kåres en vinner.

Hovedpremien, en fotballreise på solide 32.000 kroner fra Steve Perryman sportsreiser, trekkes ut blant lagene. Alle kan altså vinne den. Og det blir gode muligheter; arrangøren setter nemlig trolig en grense på 40 deltagende lag. Videre blir det premier fra Elkjøp og Klatring på Grensen, og den siste delen av sluttspillet blir etter alle solemerker streamet direkte og vist på SATV.

Åpent for alle

Aldersgrensen for å være med på turneringen er 15 år. Selv om den arrangeres av bedriftsidretten, behøver man ikke være tilknyttet en bedrift for å melde seg på. Hver lag må bestå av tre eller fire spillere.

– Det er åpent for alle; vennegjenger, ansatte, lagkamerater, sier Olbergsveen.

Ønsker du å være med, kan du melde på ditt lag HER!

Fakta

* FIFA Soccer, også kjent som FIFA Football og FIFA, er en serie fotballspill utgitt årlig av Electronic Arts under merket EA Sports. Siden debuten i 1993 har FIFA Soccer vært en av de mest lønnsomme og velkjente spillseriene.

* Fifas utviklere har tatt i bruk Motion Capture til å registrere spillerbevegelsene. Dette skjer ved hjelp av en spesialkonstruert drakt med optiske markører. Bevegelsene blir lagret som tredimensjonale mønstre, som siden blir overført til den dataanimerte spillerfiguren.

* FIFA har helt siden midten av 1990-tallet vært et populært spill blant både ungdom og voksne i Norge. Spillet spilles mest av menn, hovedsakelig innenfor aldersgruppen på 9-40 år. Spillet har i flere år kommet ut med det norske ligasystemet integrert. Norge er kun representert med Eliteserien.

Kilde: Wikipedia

Artikkeltags