Turneringen ble arrangert på regionalt nivå på Inspiria og hadde fokus på teknologi og kunnskap.

Mange av lagene som deltok hadde jobbet mot turneringen siden skolestart i august.

Til semifinale etter omkamp

I de innledende rundene lørdag, var det fire lag fra Sarpsborg som var med. Global Water fra Alvimhaugen barneskole og H2O Army fra Hafslundsøy barneskole ble slått ut etter de innledende rundene.

Kurland Hydro Owls fra Kurland barneskole og The Pink Raindrops fra Tindlund barneskole tok seg videre til kvartfinalene. Laget fra Kurland ble slått ut i kvartfinalen.

For The Pink Raindrops måtte det omkamp til, før semifinaleplassen ble sikret. De endte på 55 poeng, samme poengsum som Aqua Exploring fra Manstad barneskole i Fredrikstad. Laget fra Tindlund vant omkampen og sikret seg dermed en billett til semifinalen.

Bildeserie

FIRST LEGO League på Inspiria

Nervepirrende

Mari Branem Eriksen (12) og Jonathan Opsahl Walente (12) hadde ansvaret for å kontrollere The Pink Raindrops sin robot under semifinalen. Det var første gang de hadde vært med på First Lego League.

– Semifinalen gikk så der, ikke akkurat så bra som vi skulle ønske, sa Branem Eriksen, rett etter de fikk vite at laget ikke kom videre til finalen.

– Det er første gang for oss, men skolen har vært med flere ganger, forklarte Opsahl Walente.

For å komme helt til semifinalen, hadde laget brukt mange timer på å forberede seg.

– Vi har jobbet med dette tre timer hver fredag siden skolestart, i tillegg til 4 ettermiddager, avsluttet Opshal Walente.

The Pink Raindrops klarte ikke å komme seg videre til finalen. 

Det var veldig nervepirrende.

Jonathan Heidenberg Andersen (12), deltok i semifinalen for «The Pink Raindrops».

 

Mange priser

Lagene kjempet blant annet om å være best på markedsføring, ha det beste prosjektet, og å ha de beste kjerneverdiene. Totalt ble det delt ut sju priser lørdag.

Kurland Hydro Owls vant prisen for beste prosjekt. Til den samme prisen var også Global Water fra Alvimhaugen barneskole nominert.

Laget fra Kurland hadde i forkant av konkurransen hatt fokus på hvordan man kan minske sløsing av vann ved matproduksjon. Prosjektoppgaven til Global Water fra Alvimhaugen hadde gått ut på å lage en maskin som kunne suge ut fukt fra omgivelse og omgjøre det til rent vann.

LEGO*Geeks fra Halden stakk av med den gjeveste prisen av alle: FLS Champions-prisen. Dette sikret de en plass i den skandinaviske finalen i Oslo. Premien inkluderte også reisetilskudd på til sammen 10.000 kroner.

Søndag gikk Nueve Amigos fra Hafslund barneskole av med seieren. Også denne gruppen gikk dermed videre til den skandinaviske finalen i Oslo 2. desember og  de vant også 10.000 til dette.

Lag fra Sarpsborg som deltok:

LØRDAG 11. NOVEMBER

  • Kurland Hydro Owls (Kurland barneskole)
  • Global Water (Alvimhaugen barneskole, Sarpsborg)
  • H2O Army (Hafslundsøy barneskole, Sarpsborg)
  • The Pink Raindrops (Tindlund barneskole, Sarpsborg)
  • Jelsnesbarna (Sarpsborg)

SØNDAG 12. NOVEMBER

  • Brainwashers (Lande barneskole, Sarpsborg)
  • Nueve Amigos (Hafslund barneskole, Sarpsborg)
  • Waterbrains (Grålum barneskole, Sarpsborg)
  • Proof of water(Grålum barneskole, Sarpsborg)
  • Eleven drops (Hannestad barneskole, Sarpsborg)