SA har hatt to fantastiske vinterdager med flyktningene på Kolstad. Nå tar Sarpsborg Kino «stafettpinnen» videre.

– Vi vil gjerne tilby barn og unge ved akuttmottaket på Kolstad en spennende filmopplevelse, sier fungerende kinosjef Gitte Thøgersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Bildeserie

Skøytedag for Kolstad-flyktninger

– Derfor gir vi en gratis kinoforestilling til de yngste beboerne på Kolstad. Vi gleder oss til å ta dem imot på kinoen.

Takknemlige og glade

I forrige uke arrangerte SA i samarbeid med Østfold Kollektivtrafikk en skidag for 30 flyktninger ved Kjerringåsen Alpinsenter. Det ble en dag verken de eller vi fra SA kommer til å glemme med det første.

Gleden og takknemligheten var stor og ga oss i SA ønske om å skape nye opplevelser for menneskene som har flyktet fra krig og elendighet i eget hjemland.

En av disse er den irakiske tobarnsfaren Bacser (29) som bor på Kolstad med kone og to barn. Ved hjelp av en nynorskbok har han lært seg å snakke norsk på tre måneder!

Se intervju med Bacser her (saken fortsetter under videoen):

 

Mandag lånte Sarpsborg kommune ut Ungdomshallen og Sarpsborg Røde Kors sørget for transport opp og ned til Kolstad.

SAs journalister lånte inn skøyter fra venner og kjente og kjøpte inn brus og boller. SAs markedssjef og tidligere Sparta-spiller Rene Bøe stilte opp som skøyteinstruktør.

Bernt Lyngstad, ansvarlig redaktør i SA, var selv på plass i Ungdomshallen under skøytedagen.

Han er glad for at Sarpsborg Kino tar stafettpinnen videre. Nå håper han flere næringsdrivende i Sarpsborg vil gjøre det samme.

– En sann glede

– Det har vært en sann glede å invitere beboerne på Kolstad på vinteraktiviteter. Det er ikke så mye som skal til for å gi beboerne noen overraskelser i hverdagen og samtidig gi dem mulighet til å bli kjent med andre sider av Sarpsborg-samfunnet, sier Lyngstad.

Alt tyder på at Kolstad nå blir et permanent mottak, og da mener Lyngstad at alle deler av Sarpsborg-samfunnet bør gjøre en innsats for å bli kjent med flyktningene og la dem bli kjent med oss.

– Vi har fått dette til fordi flere lokale bedrifter og organisasjoner har stilt opp. Det er flott at kinoen i Sarpsborg tar stafettpinnen videre, og jeg håper og tror at også andre bedrifter og organisasjoner i Sarpsborg vil engasjere seg for å gi spesielt de unge flyktningene nye avbrekk i hverdagen. Vi vil fortsatt være en pådriver for at det skal skje, understreker Bernt Lyngstad.

Bildeserie

BILDER: Skidag for flyktninger