Dette jobber Freddy for fra dag én på Stortinget

AKTIV FRA DAG ÉN: Stortingsrepresentant Freddy Øvstegård (SV) vil allerede på tirsdag fremme forslag i Stortinget om å øke barnetrygden

AKTIV FRA DAG ÉN: Stortingsrepresentant Freddy Øvstegård (SV) vil allerede på tirsdag fremme forslag i Stortinget om å øke barnetrygden Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Allerede tirsdag vil Freddy Øvstegård (22) entre talerstolen i Stortingssalen for å fremme to forslag. Det ene er å øke barnetrygden – det andre er et barnevern uten profitt.

DEL

– I dag lever over 100.000 barn i Norge fattigdom. En økning i barnetrygden vil hjelpe mange av disse barna, sier Øvstegård til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Veldig fornøyd

SA skrev i går at sarpingen skal sitte i familie- og kulturkomiteen på Stortinget de neste fire årene.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er den komiteen jeg hadde ønsket meg, men det er ikke alltid man får sine ønsker innfridd når kabalen skal legges, sier 22-åringen.

– Dette er en bred komité med saker som jeg brenner veldig for. Blant annet saker om likestilling, barn og unge samt kultur-, religions- og livsynssaker.

Kongen åpner

Og Freddy Øvstegård, som for øvrig er den yngste representanten på Stortinget, begynner å jobbe med kjernesakene sine fra dag én som stortingsrepresentant.

Mandag foretar Kong Harald den høytidelige åpning av det 162. storting. Allerede tirsdag har Freddy Øvstegård ansvaret for å fremme to forslag i Stortinget.

Fra Stortingets talerstol skal han foreslå at barnetrygden skal økes og at vi skal ha et barnevern uten profitt i Norge,

Så ulikhetene

– Barnetrygden foreslår vi skal økes med 1,5 milliarder årlig i en femårsperiode. Hva det vil utgjøre i kroner og øre for den enkelte, vil variere fra familie til familie. Årsaken er at vi ønsker et flerbarnstillegg – i tillegg vil vi styrke tillegget til enslige forsørgere, sier Øvstegård.

Han påpeker at barnetrygden har stått stille siden 1996 og at det nå er på høy tid med en økning. Sarpingen håper forslagene får flertall slik at situasjonen for barn som lever i fattigdom kan gå en lysere framtid i møte. For barnefattigdom og klasseforskjeller har engasjert ham helt siden oppveksten i Østre bydel.

– Det var ikke det beste stedet å vokse opp. Jeg hadde det jeg trengte, men ble i ganske tidlig i skolealder oppmerksom på at det var tydelige sosiale forskjeller i Sarpsborg. Du kan godt si jeg ble provosert og litt sint over at det var slik, har Freddy Øvstegård tidligere uttalt til SA.

Artikkeltags