Svenske pågrepet i Fredrikstad, mistenkt for drap i Spania

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En 38 år gammel svensk mann ble pågrepet i Fredrikstad tidligere denne uka, mistenkt for medvirkning til drap på en 34 år gammel mann i Spania i august.

DEL

– Mannen er varetektsfengslet i tre uker i påvente av en formell utleveringsbegjæring fra spanske myndigheter, sier politiadvokat Charlotte Fredriksen i Øst politidistrikt til NRK.

Drapet skjedde i den spanske byen Estepona på Costa del Sol i Malaga-regionen. Ifølge politiet ble offeret skutt og drept utenfor sin egen bolig. Svensken som ble pågrepet i Fredrikstad, er mistenkt for medvirkning ved å ha lagt til rette for drapet. Mannen har bodd i Norge siden 2010.

Mannen ønsker å forklare seg i saken, men erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Marianne Darre-Næss.

I november ble sju menn og to kvinner pågrepet for å ha stått bak drapet på 34-åringen, samt drapet på en 36 år gammel mann utenfor en kirke i Marbella i mai. Seks av dem ble pågrepet i Malmö, mens de tre siste ble pågrepet i Spania. De siste tre er vanligvis bosatt i Sverige.

Spansk politi mener de pågrepne er del av et kriminelt nettverk som blant annet står bak leiemord og pengeinnkreving.

(©NTB)

Artikkeltags