Det var på forhånd knyttet spenning til om det var Fredrikstads eller Sarpsborgs ordfører som ville stikke av med seieren i ordfører-racet. Jon-Ivar Nygård levnet dog ingen tvil, og tok med seieren hjem til Fredrikstad.

– Jeg så aldri Sindre, men tror kanskje han startet litt bak meg i feltet, smiler Nygård i målområdet.

Han er full av lovord om arrangementet.

– Det er ekstremt bra gjennomført. Det er masse folk, det er fint vær, og opplegget fungerer sømløst. Jeg er meget imponert, og arrangørene fortjener all skryt de kan få, bedyrer ordføreren.

– Har du noe du vil si til Martinsen–Evje?

– Hjem og tren, ler han.

Sarpsborgordfører Martinsen–Evje erkjenner at han møtte sin overmann lørdag formiddag.

– Men nå vet jeg hvor god han er, så neste år skal han få tøffere motstand, lover han.

Reiste fra Oslo

Vinneren i dameklassen, Siri Størmer, hadde tatt turen sørover for å delta i Glommaløet–og vant like greit løpet.

– Jeg har hørt mye positivt om dette, så jeg bestemte meg for å være med. Jeg løper en del, men var ikke skråsikker på å vinne, forteller hun. I likhet med Jon-Ivar Nygård får hun ikke rost Glommaløpet nok.

– Det var fantastisk! Fint vær, masse folk, og flotte løyper i fin natur. Det er slettes ikke umulig at jeg kommer tilbake neste år, sier Strømer.

På herresiden var det Pål Oraug som tok seieren.

– Jeg kom på tredjeplass i fjor, og løper egentlig inn på nesten samme tid i år. Det er en bra løype, og lange gruspartier langs Glommastien er meget behagelig. Samtidig er det artig med litt show som korps og slikt, bedyrer han.

Fornøyde arrangører

Det er Fredrikstad IL (FIF) og Sarpsborg idrettslag (SIL) som står bak arrangementet.

– Det har gått veldig bra. Vi har ikke fått noen beskjeder om at noe ikke har gått etter planen, sier Ulf Reffsgård. Han er arrangementsansvarlig i FIF, og kan avsløre at årets Glommaløp er det største i rekka hittil.

– Dette er tredje året på rad vi arrangerer, og vi har vokst hvert år. I år har vi med 85 stafettlag på 10 personer per lag, 619 enkeltløpere med tidtaking, og 19 løpere uten tidtaking. Med andre ord er det omtrent 1500 individuelle løpere som deltar i dag, og det er vi jo selvsagt meget godt fornøyde med, avslutter Reffsgård.