Slo ring rundt Greåker

Elev Helle Fjelldal på Greåker.

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Elever og lærere advarer fylkespolitikerne mot å nedlegge Greåker videregående skole.

DEL

I dag slo lærere og rundt 1150 elever ring rundt Greåker videregående skole.

Nyheten om at det utredes en mulighet for å legge ned den populære videregående skolen og gjøre den om til en ungdomsskole, slo ned som en bombe både blant lærere og elever på Greåker for få uker siden.

Les også: Slaget om Greåker – en skolesaga

Lærere som ser deg

Nå vil de kjempe sammen for å bevare det alle beskriver som et unikt skolemiljø, og i dag slo de bokstavelig talt ring rundt skolen.

Aksjonen skjedde mens fylkespolitikerne i Opplæringskomiteen var samlet til møte på Greåker videregående skole.

Framtiden til skolen sto ikke på møteagendaen, men både elever og lærere mente det var en gylden mulighet til å fortelle beslutningstakerne at de ikke må finne på å legge ned Greåker videregående skole.

– Verdens beste skole kan ikke legges ned. Her er det veldig godt miljø og svært lite mobbing. Lærerne er flinke og alle hilser på hverandre, sier Sara Sørnes.

Hun er russ i år etter tre år ved musikklinja på skolen. Hun beskriver fantastiske år med god læring, fantastiske vennskap, dyktige lærere og en rektor som står klar ved inngangen hver dag og ønsker dem velkommen til skolen.

– Det betyr mye. Her blir vi virkelig sett, sier Sørnes.

Les også: Uklokt å legge ned Greåker videregående skole

Viktig med grenseskole

Da klokken slo 10.00 i formiddag hadde rundt 1.150 elever tatt oppstilling rundt bygningsmassen på Greåker videregående skole. Nå vil de kjempe sammen for å bevare det alle beskriver som et unikt skolemiljø, og i dag slo de bokstavelig talt ring rundt skolen. Med fargerike ballonger, sang og flere runder med «bølgen» ga de fylkespolitikerne det klare budskapet – ikke rør skolen vår!

Deretter samlet de seg foran hovedinngangen hvor det var musikalske innslag og en rekke appeller – blant annet fra elev Nicola Lilla, lærer Erling André Flote og pensjonert lærer Knut Førisdal og forelder Kirsti Merdem Gaustad – konferansier var Ellen Karine Johannessen.

Filsan Warsame (17) i elevrådet mener det er viktig å bevare Greåker videregående skole.

– Jeg bor i Fredrikstad – åtte kilometer unna denne skole. Jeg kunne gått på en skole som bare ligger tre kilometer fra hjemmet mitt, men velger å gå her.

Hun mener det er viktig å vise fylkespolitikerne hva de mener før endelig vedtak fattes.

– De må ikke bare tenke på det økonomiske, men fellesskapet som er ved denne skolen, sier Warsame.

Artikkeltags