Inviterer til Grønn lørdag dagen etter Black Friday

Margrethe Stang fra grønt utvalg til Sarpsborg-menighetene (f.v.), diakon Ragnhild Stranden i Sarpsborg menighet og diakon Mette Gabestad i Søndre Skjeberg håper på mange folk under arrangementet Grønn lørdag på Sandesundsveien skole førstkommende lørdag.

Margrethe Stang fra grønt utvalg til Sarpsborg-menighetene (f.v.), diakon Ragnhild Stranden i Sarpsborg menighet og diakon Mette Gabestad i Søndre Skjeberg håper på mange folk under arrangementet Grønn lørdag på Sandesundsveien skole førstkommende lørdag. Foto:

Som et alternativ til kjøpefesten Black Friday nå på fredag, arrangerer Menighetene i Sarpsborg byttedag på Sandesundsveien skole på lørdag.

DEL

Arrangementet Grønn lørdag er et samarbeid mellom Menighetene i Sarpsborgs grønne utvalg og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU), og arrangeres nå for første gang i Sarpsborg.

Fokus på gjenbruk

Åsted for arrangementet er Kulturtorget på Sandesundsveien skole førstkommende lørdag, dagen etter Black Friday.

Skal vi tro Margrethe Stang fra grønt utvalg i menighetene i Sarpsborg, diakon Ragnhild Stranden i Sarpsborg menighet og diakon Mette Gabestad i Søndre Skjeberg, er ikke datoen tilfeldig valgt.

– Vi ønsker å tilby et alternativ til den kjøpefesten Black Friday har blitt ved å rette fokus mot gjenbruk, sier de til Sarpsborg Arbeiderblad.

artikkelen fortsetter under bildet

Margrethe Stang fra grønt utvalg til Sarpsborg-menighetene (f.v.), diakon Ragnhild Stranden i Sarpsborg menighet og diakon Mette Gabestad i Søndre Skjeberg, ønsker alle velkommen til byttedag på Kulturtorget på Sandesundsveien skole førstkommende lørdag.

Margrethe Stang fra grønt utvalg til Sarpsborg-menighetene (f.v.), diakon Ragnhild Stranden i Sarpsborg menighet og diakon Mette Gabestad i Søndre Skjeberg, ønsker alle velkommen til byttedag på Kulturtorget på Sandesundsveien skole førstkommende lørdag. Foto:

Under de tre timene som Grønn lørdag blir arrangert på byens barneskole, har alle som ønsker det anledning til å finne fram noen bruksgjenstander eller pyntegjenstander de har stående hjemme i boden og få byttet bort disse til noen annet man kanskje kunne tenke seg eller trenger.

Et lavterskeltilbud

– Dette er et lavterskeltilbud der alle som måtte ønske det er velkommen til å bytte bort ting de ikke lenger har behov for. Alt er gratis og man trenger ikke å melde seg på i forkant. Det er bare å møte opp. Det eneste kravet vi stiller til gjenstander som skal byttes bort er at man ikke tar med seg noe som er større og tyngre enn at man kan bære det selv, og det er ikke lov å bytte bort store ting som hvitevarer, møbler og elektronikk. Det man imidlertid kan ta med som for å få byttet bort er klær som ikke lenger passer, sportsutstyr som man ikke lenger bruker, leker som ikke lenger er viktig for deg og utstyr av ulik art, forteller Margrethe Stang som utgjør Menighetene i Sarpsborgs grønne utvalg sammen med nevnte Ragnhild Ragnhild Stranden og MDG-politiker Frank Vigart Eriksen.

I tillegg til at brukte klær og utstyr nå på lørdag kan få et nytt liv og til glede for andre, skjer det mye annet på Kulturtorget i de tre timene arrangementet varer.

Lær deg å stoppe sokker

For her blir det reparasjon av tøy, der interesserte vil få både demonstrasjon og opplæring og det blir også demonstrasjon og opplæring av hvordan man stopper sokker. Dessuten vil det bli satt opp en utstilling av redesign og inspirasjon og det informeres om en rekke «grønne tiltak» og et enkelt foredrag.

Det er også lagt opp til aktiviteter for barna, slik at den første utgaven av Grønn lørdag i Sarpsborg trygt kan sies å være familievennlig.

Både arrangementet og aktivitetene er gratis.

– Det eneste stedet man må betale litt er i kafeteriaen som holdes åpent denne dagen, sier Margrethe Stang til Sarpsborg Arbeiderblad.


Artikkeltags