Russen går for kreftsaken

Innsamlingsaksjon, tv: Fredrik Kristiansen og Stian Jensen

Innsamlingsaksjon, tv: Fredrik Kristiansen og Stian Jensen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Alle de fire videregående skolene i Sarpsborg stiller opp for Krafttak mot kreft denne uken.

DEL

- Dette er en viktig sak for oss. Ved å samle inn penger til Kreftforeningen kan vi forhåpentligvis bidra til at dyre medisiner blir tilgjengelig for flere kreftpasienter, sier Stian Jensen, som er russepresident ved Borg videregående skole.

Hvert år gjør russen en solid innsats for Kreftforeningen. I fjor samlet to av skolene, St. Olav og Greåker, inn nesten 100.000 kroner til Krafttak mot kreft. I år er også Borg og Kalnes med igjen, og det gir selvfølgelig håp om et langt større bidrag fra Sarpsborg.

- Kan ramme alle

- Jeg har selv opplevd at et nært familiemedlem har fått kreft. Derfor føler jeg at det er viktig å være med på denne innsamlingen. For dette er en sykdom som kan ramme alle. Også yngre mennesker, påpeker Fredrik Kristiansen, som er knutesjef ved Kalnes videregående skole. Han er glad og takknemlig for at så mange av russen har sagt at de vil gå med innsamlingsbøsser i år.

Kalnes og Borg har sin aksjonsdag onsdag. St. Olav-elever er ute og går med bøsser allerede i dag, mens Greåker skal gå på fredag.

- Det er fint om folk har kontanter klare. Vi håper vi skal sette ny innsamlingsrekord i år. Skolene konkurrerer også seg i mellom om å samle inn mest penger, forteller Stian og Fredrik.

Årlig aksjon

Krafttak mot kreft er altså Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette kalles også Norges dugnad i kampen mot kreft. Årets innsamlingsmål er på hele 40 millioner kroner. Over 20.000 bøssebærere vil være i sving og majoriteten av disse er russ.

- Vi synes det er flott at russen igjen stiller så sporty og velvillige opp for aksjonen. Ha kontantene klare, gi for livet og støtt årets Krafttak mot kreft, oppfordrer distriktssjef Trine Hveem i Kreftforeningen.

Pengene som samles inn i årets aksjon skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

- Det handler kort og godt om å gi dager til livet, og liv til dagene. Vi vil gi de som i dag ikke kan bli friske av kreft flest mulig gode år, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

Artikkeltags