Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker tips etter gressbrann som antente bolighus på Ise

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha tips eller som har gjort observasjoner som kan kaste lys over brannen på Ise lørdag formiddag.

En enebolig ble påført omfattende skader etter den voldsomme brannen lørdag formiddag, og en uthus like i nærheten ble også skadet.

Det var like etter klokka 11.00 lørdag som brannvesenet og politiet fikk melding om en gressbrann mellom Ise mølle og jernbanelinja. Da nødetatene kom til stedet sto også et bolighus på Damstokken i flammer. Bolighuset ble påført omfattende skader som følge av brannen, men ingen personer ble skadet.

Vet ikke brannårsaken

– Det er på det rene at det er snakk om en gressbrann som spredte seg og antente det aktuelle huset, men hva som er årsaken til gressbrannen vet vi foreløpig ikke, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet har iverksatt etterforskning i saken, og ønsker nå publikums hjelp for å finne årsaken til gressbrannen.

– Det er lite trolig at en slik gressbrann starter av seg selv. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan sitte på opplysninger eller som har gjort observasjoner som kan bidra til å få svar på hvordan gressbrannen startet, sier Andersen.

Krimsjefen er klar på at det er snakk om en straffbar handling dersom gressbrannen viser seg å være påsatt, for eksempel i form av bråte- eller bålbrenning. Lørdag var det også sterkt vind i det aktuelle området, og brannen spredte seg også til et uthus som ligger på den andre siden av jernbanelinja, opp mot Rakkestadveien.

Har et straffansvar

– Dersom gressbrannen er påsatt, er det helt klart snakk om uaktsom brannstiftelse, som er en straffbar handling. Man har et straffansvar dersom man tenner på et gressområde og brannen sprer seg til bebyggelse, påpeker krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Bildeserie

BILDER: Hus på Ise tok fyr etter gressbrann

 

I kjølvannet av denne brannen, og flere andre gressbranner i Østfold på lørdag, ble det lørdag ettermiddag innført totalforbud mot alle former for bålbrenning i området som dekkes av Alarmsentral Brann Øst, det vil si Østfold og Follo.

Politiet opplyste lørdag kveld at forbudet gjelder alle former for bålbrenning, både i utmark og på egen eiendom. Politiet opplyste at forbudet gjelder «fra nå av og inntil annet blir bestemt».

Kommentarer til denne saken