– Vi fikk kun én på elg på jakta i Telemark, men i hagen min i Yvenbråten 17. sto det hele fire elger, sier Einar Lande til Sarpsborg Arbeiderblad.

En hel elgfamilie

Den erfarne elgjegeren ler godt av episoden som skjedde lørdag ettermiddag.

– Jeg hadde nettopp kommet hjem fra jakt og hadde ikke engang rukket å sette rifla i våpenskapet da jeg oppdaget gjestene i hagen, forteller han.

En helg elgfamilie bestående av en elgokse, en -ku og to kalver forsynte seg med litt lørdagskos fra epletreet. Hadde de visst at det var hagen til en kar som hadde jaktet deres artsfrender i over 40 år, så hadde de trolig hatt mer hastverk med å komme seg av gårde.

Sju meter fra oksen

Men de firbeinte lot seg ikke affisere nevneverdig av hva som skjedde rundt dem.

– Jeg gikk ut og beveget meg mot dem. De var ikke redde. Da jeg var 7–8 meter fant jeg det tryggest å stanse. Jeg vet jo hva slike okser kan finne på, sier han.

Hele kvota i hagen

Einar Lande starter elgjakta på hjemlige trakter førstkommende torsdag. Da skal han jakte på laget Bjørnland/Torskenes i Tune. De har fire dyr på kvota.

– Med tanke på antall dyr hadde jeg hele kvota samlet i hagen lørdag ettermiddag, sier han som ikke lot seg friste til å sikre seg et par saftige steker i egen hage.

– Det skulle tatt seg ut om jeg hadde begynt å jakte midt i byggefeltet. Det går ikke an, sier han.

Det er for øvrig ikke bare i hager man kan treffe å elger i disse dager. Det er også høysesong for viltpåkjørsler.