Det bekrefter nestleder og informasjonsandvarlig i Jegernes Interesseorganisasjon, Roy Yven, overfor Sarpsborg Arbeiderblad onsdag morgen.

Han opplyser til avisen at hunden ble tatt av dage av ulven sist mandag i gamle Borregaard-skogen nord for Agnalt, like ved Kjerringåsen skisenter.

Fant levningene

- De fleste jegere har peilere på hundene sine. Da hunden i dette tilfelle ikke beveget seg, fulgte jegeren signalet og fant levningene av hunden. Eieren så ikke selve angrepet, sier Roy Yven.

Han er ikke overrasket over at det skjer et ulveangrep i området, som skjedde ikke langt fra alpintsenteret som om kort tid forhåpentligvis vil trekke til seg mange skiglade barn og voksne.

- Det har leng vært kjent at det har vært streifere i dette området. Det er funnet flere kadavere av elg som har blitt tatt av ulven, sier Yven.

Hunden som ble ulvens offer, er en sveitsisk støver harehund, og var med på harejakt sist mandag.

Sarpsborg Arbeiderblad har vært i kontakt med hundeeieren, som ikke ønsker å kommentere saken.

Tok elg i oktober

Lederen for viltnemnda i Sarpsborg, Thor Pinaas, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han har fått flere meldinger om at det er en ulv i dette området.

- Det har gått rykter om at det er en ulv i området i et års tid. Vi har også fått melding om at en elg hadde blitt tatt av ulv litt sør for Trollerud i begynnelsen av oktober. Det er også meldt at ulv har blitt fanget opp av viltkameraer i området, sier Pinaas.

Han går ut fra at det er snakk om ett dyr, trolig en tispe, som har slått seg ned i området og venter på en make.

Etter tips fra en leser har SA sett bilde av det som trolig er en ulv i det aktuelle området via et viltkamera som er linket opp til nettsiden til Norsk institutt for Naturforskning (NINA). Dette bildet ble tatt natt til 4. september i år.

- Den har nok vært i området en stund, og vi kan ikke se bort fra at den vil finne seg en make og etablere en familie i området, sier Pinaas.