Ordfører-Sindre om å overta borgerlige vigsler: – Har liten tid til å vie brudepar

TIMEPLANEN ER FULL: Derfor blir det nok ikke Sindre Martinsen-Evje som selv foretar de borgerlige vigslene når ordførerne overtar denne oppgaven fra domstolene fra nyttår.

TIMEPLANEN ER FULL: Derfor blir det nok ikke Sindre Martinsen-Evje som selv foretar de borgerlige vigslene når ordførerne overtar denne oppgaven fra domstolene fra nyttår.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sindre Martinsen-Evje føler timeplanen som ordfører allerede er såpass full at det blir vanskelig å putte inn borgerlige vigsler i tillegg.

DEL

Nå går ikke Sarpsborg-ordføreren like langt som sin kollega Sjur Strand (Ap) i Kongsvinger som i går uttalte følgende om at vigselsretten fra nyttår flyttes fra domstolene til ordførerne:

– Dette er en tullete oppgave for en ordfører. Vi styrer store virksomheter, og så ønsker regjeringen at vi skal være klovner!

Har dårlig tid

Men Sindre Martinsen-Evje legger ikke skjiul på at dagene og kveldene allerede er såpass belagt med ordføreroppgaver, at det neppe er tid til å putte inn flere borgerlige vigsler i tillegg.

– For å være helt ærlig så har jeg liten tid til å vie brudepar. Jeg har fra før en krevende jobb og har mange oppgaver som må løses, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har og fått litt dårlig tid til å organisere dette, men vi skal selvsagt prøve å ordne det på best mulig måte. Det følger imidlertid ikke med noen ressurser når vi nå tar over de borgerlige vigslene fra nyttår.

Finne egnet rom

En av de første oppgavene blir å finne et egnet rom for borgerlige vigsler på rådhuset. I tillegg skal det avgjøres hvem som skal foreta vielsene.

– Det vil bli ansatte i kommunen som foretar den oppgaven i arbeidstiden i rådhuset, sier Sindre Martinsen-Evje.

– Vi vil rette en forespørsel til bystyremedlemmene om noen av de ønsker å ta på seg borgerlige vigsler utenfor arbeidstiden.

Han understreker at kommunen skal gjøre sitt ytterste for at par som velger borgerlig vigsel etter nyttår skal få en fin og minneverdig opplevelse.

Toppen av Buråsen

Odda-ordfører Roald Aga Haug (Ap) ser for seg vielser på Trolltunga og at kommunen dermed kan bli Norges svar på Las Vegas for borgerlige vigsler.

– Hvilke steder tror du brudepar vil valfarte til i Sarpsborg for å få en spektakulær vielse?

– Vi har mange flotte steder i Sarpsborg. For eksempel Hafslundparken eller andre steder utendørs i kommunen, svarer Martinsen-Evje.

Selv om byens ordførere allerede er godt gift - og absolutt har tenkt å forbli nettopp det -  er han ikke i tvil om hvor han selv ville lagt en borgerlig vigsel.

– Det måtte uten tvil blitt på toppen av Buråsen i Jelsnes, slår han ettertrykkelig fast!

Artikkeltags