Mange gode hjelpere skal sørge for en hyggelig julefeiring

Ildsjel Margrethe Stang og hennes mange gode hjelpere inviterer til hyggelig feiring av julaften på Kulturskolen også i år, og oppfordrer de som har lyst til å melde seg på til arrangementet innen fredag 20. desember.

Ildsjel Margrethe Stang og hennes mange gode hjelpere inviterer til hyggelig feiring av julaften på Kulturskolen også i år, og oppfordrer de som har lyst til å melde seg på til arrangementet innen fredag 20. desember. Foto:

Det er mange frivillige som er og vil være i sving for å gi rundt 100 sarpinger som ikke feirer jul hjemme en hyggelig julefeiring på Kulturskolen på julaften i år.

DEL

Selveste julaften er for de fleste av oss ensbetydende med at storfamilien er samlet for det som er årets store familiefest.

Men for mange kan julen, og julaften spesielt, være den dagen i året hvor man kjenner ensomheten på kroppen.

Ble en suksess umiddelbart

Det er i år gått tre år siden Margrethe Stang arrangerte den første utgaven av alternativ jul på Kulturskolen i EPA-kvartalet. Den gang møttes rundt 120 innbyggere fra Sarpsborg opp for å feire julaften med for dem vilt fremmede mennesker.

Siden har dette julaftenarrangementet vært en eneste stor suksess.

Årets julefeiring i Kulturskolen blir dermed den fjerde i rekken.

Primus motor og initiativtaker til denne festkvelden, Margrethe Stang, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at hun føler arrangøren har god kontroll på årets julaftenfeiring, selv om det foreløpig ikke er veldig mange som har meldt sin ankomst.

– Vi har noen påmeldte, men det er plass til mange flere. Vi har satt oss som mål å ha 100 gjester her på julaften, sier hun.

Får god hjelp av mange

Da hun selv fikk ideen til dette arrangementet og gjennomførte det for første gang i 2016, falt mye av jobben på nettopp henne. Men nå er det mange gode hjelpere som trår til for å gjøre en innsats for medmennesker som av forskjellige grunner ikke feirer julaften hjemme.

– Nå kan vi vel trygt si at dette har blitt en tradisjon, og vi har mange eksempler der de som har vært gjester et år, i dag er engasjert som frivillig for å hjelpe til med både forberedelsene og selve julaftenarrangementet. Vi har vel aldri tidligere opplevd et så stort engasjement rundt dette arrangementet som vi gjør i år, sier Margrethe Stang til Sarpsborg Arbeiderblad.

En av dem som er til stor hjelp for Margrethe er Martine Uzia Rashid.

– Jeg var her som gjest i fjor, og synes det var så hyggelig å se at så mange frivillige bruker sin tid på å gi andre som ikke har familie eller nettverk med å gjøre denne dagen til noe helt spesielt. Derfor ønsker jeg å bidra med det jeg kan bidra med for å hjelpe alle de gode menneskene som står på for andre, sier hun når avisen treffer de to under forberedelsene på Kulturskolen i begynnelsen av desember.

Stor giverglede

Margrethe og Martine lover julaften utenom det vanlige, der både norsk tradisjonsjulemat og mat fra andre kulturer kan nytes på selveste julekvelden. I tillegg vanker det både godterier og gaver til gjestene.

– Arrangementet er for personer som av en eller annen grunn ikke lager jul hjemme hos seg selv, og tidligere arrangementer har samlet en fin blanding av mennesker, alt fra enslige til storfamilier. Det er både etnisk norske og mennesker som kommer fra andre steder i verden som samles for å feire en uforglemmelig julaften, sier Margrethe Stang, som ellers kan opplyse at fristen for å melde seg på til julefeiringen er satt til fredag 20. desember.

I tillegg til at Margrethe Stang har mange gode hjelpere rundt seg for å planlegge og gjennomføre julaftenfeiringen, opplever hun også stor giverglede fra næringslivet og andre aktører.

– Det er utrolig mange hjertevarme mennesker der ute som bidrar til å gjøre denne dagen spesiell for så mange mennesker. Vi opplever en raushet som gjør at man blir rørt. Mange bedrifter stiller opp og gir oss alt fra mat, drikke, godteposer, gaver og alt hva vi trenger for å gjøre julekvelden hyggelig for andre mennesker, sier Margrethe Stang til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken