– Jula er en spesiell tid for mange

TAR IMOT JULEGAVER: Varmestua i Sarpsborg tar gjerne imot julegaver som kan glede senterets besøkende på julaften. – De som er innom oss er rusavhengige i byen, fra 18 år og oppover, forteller daglig leder Annika Filtvedt.

TAR IMOT JULEGAVER: Varmestua i Sarpsborg tar gjerne imot julegaver som kan glede senterets besøkende på julaften. – De som er innom oss er rusavhengige i byen, fra 18 år og oppover, forteller daglig leder Annika Filtvedt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Varmestua ønsker seg julegaver til sine besøkende.

DEL

– Jula er en spesiell tid for mange. I en tid hvor mange samles med familiene sine, er det mange av de som er innom oss som ikke har noen å dra til, forteller daglig leder Annika Filtvedt.

– Derfor holder vi åpent på julaften fra klokka 17.00. Da serverer vi ribbe og julemat. Det er vanligvis rundt 40 personer innom den dagen, forteller hun.

Tar imot julegaver

Varmestua har holdt til i Sarpsborg i 27 år. Senteret er åpent alle dager gjennom hele året, og på en vanlig dag er det rundt 60 besøkende innom.

– Vi har et kleslager, man kan få mat, og en frisør er innom hver 14. dag for å klippe gratis, for å nevne noe, sier den daglige lederen.

– Kanskje er det noen som sitter hjemme alene og ikke vet om oss. Kanskje noen er nyinnflyttet i byen. De er hjertelig velkomne til oss på julaften, og andre dager i året, tilføyer hun.

Annika Filtvedt opplever at givergleden i lokalsamfunnet er stor. Senteret mottar titt og stadig mat fra ulike aktører og enkeltpersoner, men de ønsker seg også julegaver.

– Mange kjenner til oss og vet at de kan gi oss mat, men vi tar gjerne også imot julegaver som vi kan gi til guttene og jentene våre. Det er rusavhengige personer fra 18 år og oppover, presiserer hun.

Varmestua

  • Er et lavterskeltilbud til byens rusavhengige fra 18 år og oppover. Her kan man få mat og være sosial i trygge omgivelser.
  • Sarpsborg-stua drives av ti menigheter i Sarpsborg og har ca. 70 frivillige, i alderen 25-80 år.
  • Fredrikstad-stua drives av Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad og har rundt 30 tidgivere.
  • Varmestua merker en årlig økning i antall besøkende.

Kilde: Varmestua

Artikkeltags