– Vi er virkelig godt i gang med aksjonen. Mange har gått rundt og delt ut bibler, og folk i alle aldre tar imot, forklarer leder i lokalkomiteen i Sarpsborg og pastor i Greåker frikirke, Ketil Willard til SA.

Sammen med Siv Joensen i Frelsesarmeen og flere andre, har han i over ett år jobbet mot målet om å gi en bibel til alle sarpinger.

– Dette er en gave fra de kristne i Østfold til alle innbyggerne i Sarpsborg, fortsetter Willard.

Gjøres på dugnad

Joensen har vært med ut for å dele ut biblene, og forklarer at det er alle typer mennesker som tar imot gaven.

– Vi har også kommet på døren til noen som snakker et annet språk enn norsk og de har hatt lyst til å få en oversatt versjon av bibelen. Dette er derfor noe vi jobber med, og vi har faktisk allerede et bredt utvalg av Bibelen på noen språk, sier hun.

Da biblene skulle pakkes og gjøres klare til utdeling, hadde de forventet å bruke to uker på jobben. I stedet ble den fullført på to dager.

– Det sier litt om dem som er i sving her. Det er utrolig flott å få lov til å være med og dele ut denne gaven. Det er en flott dugnad, sier Joensen.

– Et helt bibliotek

Under aksjonen, som varer fram til 11. november, er målet å dele ut totalt 13.000 bibler. Til nå er 4.000 av dem allerede utdelt.

– Bibelen har litteratur som spenner fra spenningshistorier til kjærlighetshistorier, så det er noe for alle å lese. Og hvis du ikke har et bibliotek hjemme, så få du nå et helt bibliotek i én bok, smiler Willard.