Trår til med sykkelcamp

SYKKELHELG: Petter Wilhelmsen og Leif Skaar inviterer alle til Camp Kjerringåsen i helgen.

SYKKELHELG: Petter Wilhelmsen og Leif Skaar inviterer alle til Camp Kjerringåsen i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Petter Wilhelmsen og Leif Skaar trår skikkelig til og inviterer alle interesserte til heisbasert sykkelmoro i Kjerringåsen Alpinsenter førstkommende helg.

DEL

Samlingen har fått navnet Camp Kjerringåsen og favner både nybegynnere, viderekomne og durkdrevne pedaltråkkere med sans for nedoversykling. Primus motor Wilhelmsen er for øvrig forsiktig med å bruke ordet utforsykling.

– Ja, mange blir skremt av det. Men det er det ingen grunn til. Her i Kjerringåsen har vi nå ti nedfarter for heisbasert sykling. Den lengste er på halvannen kilometer og kalles Omveien. En kjempefin tur som passer for alle. For denne typen sylkling brukes det dessuten en del beskyttelsesutstyr. Hvilket gjør aktiviteten til langt mindre farlig enn å sykle på gata, forklarer Petter Wilhelmsen.

MANGE MULIGHETER: Det har etterhvert blitt mange løyper for utforsykling i Kjerringåsen. Både nybegynnere og viderekomne vil finne noe av interesse.

MANGE MULIGHETER: Det har etterhvert blitt mange løyper for utforsykling i Kjerringåsen. Både nybegynnere og viderekomne vil finne noe av interesse. Foto:

Ny klubb

De første årene med sykling i vårt lokale alpinanlegg foregikk i regi av Skjeberg Cykleklubb. Wilhelmsen var sentral også der.

– Men aktivitetene her ligger litt på side av det klubben primært driver med. Derfor er det nå opprettet en ny klubb som overdrar prosjektet som Gjensidigestiftelsen har støttet helt fra starten av. Navnet er Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg. Der er det nå samlet mange gode krefter. Foruten de lokale kreftene er også Mysen sykkelklubb og Gressvik stisykkelklubb med, forteller han.

Petter Wilhelmsen og alpinsenterets far, Leif Skaar, er bare to av flere ivrige ildsjeler i det nye sykkelprosjektet. Robert Goodwin og Annika Eriksmoen er to andre med et utall av dugnadstimer i bakkene, der for øvrig Sarpsborg Idrettslag nå er inne på eiersiden.

– Kjerringåsen alpinsenter er i ferd med å etablere seg som hovedsete for denne typen sykling på det sentrale Østlandet. World Cup-deltaker i downhill, Brage Vestavik fra Mysen, er blant dem som besøker oss når han har mulighet, sier Wilhelmsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Gratis kurs

Til helgens sykkelcamp kommer det folk fra ulike steder i Norge. Flere svensker har også meldt sin ankomst. Men herrene Skaar og Wilhelmsen håper at også mange lokale tar turen. Du kan sykle med alt fra hardtail offroader til sti- og utforsykler. Og i Kjerringåsen finnes flere sykler for utleie for dem som ønsker det.

– Det vil for øvrig være gratis kurs for nybegynnere og eget kurs for jenter begge dager. Hanne Holmstrøm Karlsen fra Gressvik er leder for sistnevnte kurs. Sosialt samvær og grilling står selvsagt også på programmet, forteller samme Wilhelmsen.

UTLEIE: Det er utforsykler å få leid i Kjerringåsen.

UTLEIE: Det er utforsykler å få leid i Kjerringåsen. Foto:

De som kommer må løse heiskort, og de som ønsker å leie sykkel må betale for det. Ellers er oppholdet i Sarpsborgs lokale alpelandskap helt gratis.

Den mest utfordrende sykkelstien i alpinbakken er Kjerringa. Men som nevnt finnes nedfarter for enhver smak.

– Syklingen passer utmerket også for yngre. Men det er heisen som har vært begrensningen. Der har det i utgangspunktet vært 13 års grense. I helgen legger imidlertid til rette for dem fra 10 år og oppover dersom de har bra kontroll på to hjul. Det vil bli gitt veileding og instruksjon i heisen begge dager, forklarer Leif Skaar.

Artikkeltags