Soundgarden konkurs - 107 kan miste jobben

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Spaceworld Soundgarden la ned i fjor. Nå kaster etterfølgeren også inn håndkleet.

DEL

Soundgarden.no er den videreførte virksomheten til Spaceworld Soundgarden, som gikk konkurs i juni 2018. Åtte måneder senere er det imidlertid konkurs igjen.

Det melder elektronikkbransjen.no.

- Trist dag

Selskapet har 15 butikker og 107 ansatte, hvorav 35 heltidsansatte.
Produktsjef Christian Åkre sier at det er en trist dag.

Les også: Tøff start på 2019: Ti Sarpsborg-konkurser i januar

- Vi har jobbet hardt etter oppstarten i fjor sommer og fikk til positiv drift med akseptabel omsetning og god fortjeneste frem mot slutten av 2018, sier sier Åkre til Elektronikkbransjen.

Han sier at problemet var at oppstarten ikke var tilstrekkelig finansiert, . Dermed klarte de ikke å skaffe nok varer inn mot jul, slik at omsetningen falt.

- Eier har nå ikke klart å skaffe kapital videre til langsiktig drift, da er konkurs uunngåelig, sier Åkre.

15 butikker

Soundgarden.no har hatt butikker følgende steder: Bergen, Trondheim, Kristiansand (Sørlandssenteret), Oslo (Hammerborggata og Storgata), Forus, Sandvika Storsenter, Bodø, Magasinet Drammen, Ski Storsenter, Strømmen Storsenter, Levanger (Magneten Senter), Tromsø (Jekta Storsenter), Amfi Mandal og Haugesund.

De jobber imidlertid for å åpne nok en gang, med færre butikker.

– Det arbeides med mulig drift videre i selskapet, med færre butikker og ny eierstruktur, og jeg regner med at dette blir avklart i løpet av denne uken, sier Åkre til Elektronikkbransjen.

Les også: Edvarts har stengt dørene

Konkursbølge

Soundgarden-konkursen er den siste i en lang rekke konkursen i varehandelen den siste tiden. I forrige måned gikk Top Toy, med kjedene BR Leker og Toys'R'Us, konkurs.

Samme måned valgte klesgiganten Varner, som står bak Dressmann og Cubus, å legge ned en av sine andre kleskjeder, Days Like This.

Også andre kjeder sliter tungt for tiden, inkludert plantegiganten Plantasjen og sportskjeden XXL. Selv H&M trakk frem Norge som et vanskelig marked i slutten av fjoråret.

Artikkeltags