For alle inntektene fra lavterskelrittet «Granfondo Del Pedro» går til Kreftforeningen, og i den forbindelse vil det lokale bandet TRØKK og D.D.E. holde gratiskonsert på Sarpsborg torg.

En kamp på liv og død

Till Forsberg vet så altfor godt hva det vil si å bli rammet av kreft. Selv var han bare 23 år da han begynte å føle seg dårlig. Etter å ha oppsøkt lege og vært til ulike undersøkelser, fikk han en skremmende diagnose.

– Jeg hadde fått kreft med spredning til lymfeknutene i ryggen,  lungene og magen. Min prognose var uviss og cellegifttypen de brukte på meg var helt ny, forteller han.

De neste månedene som fulgte var fylt med tøffe behandlinger, håp og frykt.

– Du kjemper en kamp på liv og død uten å vite utfallet. Den uvissheten lå og lugget bak i hodet hele tiden, sier han.

Følges fortsatt opp

Till Forsberg lærte ufattelige mye det året han var syk. I dag tenker han at han – tross alt – ikke ville vært den lærdommen foruten.

– Jeg husker at jeg etter første cellegiftbehandling følte at jeg ledet 1–0 over kreften. Etter neste behandling 2–0. Og slik fortsette det helt til jeg skulle ta knekken på`n, sier han.

Cellegiftdosene han fikk var svært høye og han følges fortsatt opp med tanke på senvirkninger.

– Jeg er med i en forskningsgruppe og skal inn til Rikshospitalet neste uke. Heldigvis føler jeg meg fin, sier han.

Flere er berørte

Det var derfor et brennende engasjement for kreftsaken som lå bak Till Forsberg og bandets TRØKK sitt tilbud om å bidra under gratiskonserten på torget.

– Selv om det bare er jeg som har hatt kreft selv, er det også flere av de andre bandmedlemmene som er eller har vært berørt av sykdommen. Blant annet ved å miste foreldre, sier han.

Spiller Spartalåta

TRØKK skal spille like etter at D. D. E har gått av scenen under Afterbike-arrangementet på Sarpsborg torg. De gleder seg veldig og håper mange sarpinger slutter opp om både sykkelrittet og gratiskonserten etterpå.

– Vi vil utfordre folk innen både musikk- og idrettsmiljøet i Sarpsborg til å delta på sykkelrittet, sier Forsberg.

– Dessuten sender vi også en oppfordring til Spartafolket om å sykle. Vi lover også å spille den nye Spartalåta under konserten, sier vokalist Johan Dagfinrud til Sarpsborg Arbeiderblad.

Knytter byen sammen

Bandmedlemmene i TRØKK vil for øvrig berømme alt som skjer på kulturfronten i Sarpsborg.

– Det skjer så ekstremt mye bra. De ulike arrangementene, inkludert sykkelrittet og konserten på lørdag, knytter folket og byen sammen, sier Forsberg.

– Og det er jo takket være alle sarpingene som møter opp at det går an å arrangere så mye. Uten dem hadde det ikke vært mulig, sier Bjørnar Olsen.

.