Retten mener det er fare for vitnepåvirkning

DREPT: Den 72 år gamle kvinnen ble skutt og drept i ekteparets bolig på Bjørnstad. Hun og siktede skal ha bodd i det samme huset i 40 år.

DREPT: Den 72 år gamle kvinnen ble skutt og drept i ekteparets bolig på Bjørnstad. Hun og siktede skal ha bodd i det samme huset i 40 år. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Drapssiktet (80) ble varetektsfengslet i fire uker i ettermiddag.

DEL

Sarpsborg tingrett mener det er en nærliggende fare for at den drapssiktede 80-åringen vil søke å kontakte vitner for derved å påvirke deres forklaringer dersom han løslates. Dette går fram av fengslingskjennelsen som Sarpsborg tingrett avsa torsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Ektefellene diskuterte – ble ikke enige

Fare for bevisforspillelse

- I dette ligger også at retten foreløpig anser det for å foreligge sannsynlighetsovervekt for at siktede vil benytte seg av en slik mulighet, dersom han gis anledning til dette, skriver tingrettsdommer Ragnhild Borgerud i kjennelsen.

Retten mener vilkårene for varetektsfengsling er til stede og besluttet at den drapssiktede skal varetektsfengsles i fire uker, fram til 16. april.

LES MER: Kvinne drept - ektemannen arrestert

Tingretten mener altså at det foreligger bevisforspillelsesfare og at det av hensyn til etterforskningen er viktig at 80-åringen ikke gis anledning til å kommunisere med mulige vitner. Derfor besluttet også tingretten at den drapssiktede blir underlagt brev- og besøkskontroll de to første ukene.

LES OGSÅ: Drapssiktet samtykker til fengsling

Alderdomssvekket

Spørsmålet om varetektsfengsling ble behandlet som en kontorforretning, altså uten at den siktede eller hans forsvarer selv var til stede, ettersom 80-åringen selv samtykket til varetektsfengslingen. Dette ifølge hans forsvarer Harald Otterstad at han har forståelse for at politiet trenger tid til å ettergå hans politiforklaring om hva som skjedde i ekteparets hjem på Bjørnstad tirsdag kveld.

80-åringen har erkjente de faktiske forholdene, men har ikke erkjent straffskyld. Han har i avhør hevdet at skuddet gikk av ved et uhell.

I fengslingskjennelsen går det også fram at den drapssiktede 80-åringen er noe alderdomssvekket.

- Retten har merket seg at politiet fortløpende vil vurdere alternativer til fengsling dersom siktedes helsetilstand forverres, skriver Borgerud i kjennelsen.

Artikkeltags