Talte for døve ører - drapsdømt 81-åring forblir varetektsfengslet

VARETEKT: Dommerfullmektig Thea Elise Kjæraas tog fengslingsbegjæringen til følge. Foto: Jarl M, Andersen

VARETEKT: Dommerfullmektig Thea Elise Kjæraas tog fengslingsbegjæringen til følge. Foto: Jarl M, Andersen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

81-åringen, som i tingretten ble dømt for å ha skutt og drept sin egen kone, trygler nå om å komme ut for blant annet å samle krefter til ankesaken som er berammet i juni.

DEL

81-åringen har sittet varetektsfengslet siden kona ble skutt 17. mars i fjor. I januar ble han i Sarpsborg tingrett dømt til fengsel i 13 år for drapet på sin hustru. Dommen er imidlertid anket og Borgarting lagmannsrett vil behandle saken 14. juni i år.

Svekket

De siste gangene har 81-åringen samtykket til videre varetektsfengsling. Men nå vil han altså mannen, som hele tiden har nektet straffskyld, ut.

– I fengslingsmøtet fortalte han at varetektsoppholdet på et år hadde gjort ham ti år eldre. Han er betydelig svekket, og han mener selv han ikke får tilstrekkelige medisinsk oppfølging i fengselet, forklarer hans forsvarer, advokat Harald Otterstad.

Fortsatt støtende

Otterstad begjærte derfor sin klient løslatt.

– Jeg tror ikke det vil støte folks rettsoppfatning å løslate ham nå, over et år etter tragedien på Bjørnstad. Min klient har siden pågripelsen hevdet at skuddet gikk av ved et uhell, sier Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nå frykter 81-åringen at den forestående ankesaken vil tappe ham ytterligere for krefter. Dermed brukte han også det som et argument for at nå må løslates.

Andre aktører i rettssalen delte på ingen måte synet til 81-åringens og han advokat. I kjennelsen fra dommerfullmektig Thea Elise Kjæraas står blant annet følgende:

– Fortsatt varetektsfengsling i ytterligere fire uker er ikke noe uforholdsmessig inngrep. En løslatelse vil fortsatt være egnet til å støte allmenhetens rettsfølelse, skriver dommerfullmektig Kjæraas. Som forutsetter at 81-åringen for den behandlingene han skal ha i fengselet.

bjørnstad-drapet

17. mars i fjor ble en 72 år gammel kvinne skutt og drept i et bolighus på Bjørnstad.

I januar i år ble hennes ektemann (82) dømt for drap i Sarpsborg tingrett. Dommen er ikke rettskraftig.

Artikkeltags