Tyver tømte en hel villa

MELD IFRA: Meld ifra til politiet dersom du ser mistenkelig aktivitet i ditt nabolag i ferien, oppfordrer politiførstebetjent Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet.

MELD IFRA: Meld ifra til politiet dersom du ser mistenkelig aktivitet i ditt nabolag i ferien, oppfordrer politiførstebetjent Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tyvene som tømte en hel enebolig for verdigjenstander på Lande i forrige uke, har trolig vært nødt til å kjøre flere turer for å få med seg alt tyvegodset.

DEL

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett unormal aktivitet eller mistenkelige personer og biler som kan ha vært i området ved Furubakken på Lande i forrige uke.

Det var sist fredag huseieren kom hjem etter en ferietur og oppdaget at huset var endevendt og at det som var av verdier hadde blitt stjålet.

Endevendte huset

– Vi vet ikke når det grove tyveriet skjedde, da eieren var bortreist hele forrige uke, annet enn at det har skjedd i tidsrommet mandag 22. juni og fredag 26. juni, opplyser leder for krimvakta på Sarpsborg politistasjon, Daniel Wallin Holm til SA.

Wallin Holm karakteriserer villainnbruddet som svært omfattende.

– Det er blitt stjålet usedvanlige mange gjenstander i forbindelse med tyveriet. Alt fra en større TV, malerier, sølvtøy og mange andre verdigjenstander. Den eller de som står bak tyveriet har endevendt hele huset i jakten på tyvegods, sier han.

Politiet har gjort en rundspørring i boligområdet, men denne hadde mandag formiddag ikke ført til noen gjennombrudd i saken.

– Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe mistenkelig aktivitet i området i forrige uke. Omfanget av tyveriet er så stort at vi ikke utelukker at gjerningspersonene har vært på stedet flere ganger for å få med seg alt tyvegodset som er borte. Hvis de har tatt alt på en tur, betyr det at det må ha kjørt en bil av en viss størrelse, sier Wallin Holm.

Det er blitt stjålet usedvanlig mange gjenstander i forbindelse med dette tyveriet

Daniel Wallin Holm, Sarpsborg-politiet

Robber nordmenn

I forrige uke advarte politiet om at utenlandske mobile vinningskriminelle er i vårt distrikt og står klare til å robbe ferierende nordmenn.

– Vi har ikke konkludert med at det er mobile vinningskriminelle, men vi utelukker det heller ikke. Det kan også være lokale kriminelle som står bak. Vi håper personer som var i området i forrige uke tar kontakt dersom de har opplysninger, sier Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken