Advarer mot falske hjemmesykepleiere

Tre eldre i Sarpsborg sentrum ble tirsdag oppsøkt av personer som utga seg for å være fra hjemmesykepleien.

DEL

At falske hjemmesykepleiere oppsøker eldre mennesker med det formål å stjele fra dem er et fenomen som til stadighet dukker opp her i Sarpsborg og andre steder i landet.

Ville ikke kjøpe noe

Nå advarer politiet om at falske hjemmesykepleiere igjen kan operere her i distriktet.

– Vi har fått meldinger som går ut på at tre eldreboliger tirsdag ble oppsøkt av utenlandske personer som utga seg for å være fra hjemmesykepleien. I et av tilfellene ble en eldre mann først oppsøkt av en kvinne, som ønsket å selge ham gjenstander. Mannen ønsker ikke å kjøpe noe fra henne og ba henne gå. Da han hadde vist henne ut av døren, kom det plutselig en mann inn som utga seg for å være fra hjemmesykepleien. Det er ikke meldt om at noe har blitt stjålet, sier politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag ettermiddag.

Snek seg inn i boliger

I de to andre tilfellene går meldingene ut på at personer har sneket seg inn i eldreboliger. De to personene som oppsøkte den aktuelle mannen blir beskrevet å være utenlandske. Mannen oppgis å være kraftig.

– Vå oppfordring er at man ikke slipper inn personer som utgir seg for å være fra hjemmesykepleien, dersom man ikke har avtale om dette. Hjemmesykepleien oppsøker ikke personer tilfeldig, men kommer når det er gjort avtale om dette. Dessuten har de legitimasjon og uniformer som viser at de faktisk kommer fra hjemmesykepleien, sier Bøe.

Ellers minner politiførstebetjenten om at det nå er høytid for dørsalg, oppfordrer folk til å være kritiske når det ringer på døren og noen ønsker å selge sine produkter.

Artikkeltags