Etterlyser hvit varebil etter innbruddsraid

Politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet håper på tips og opplysninger fra publikum etter et dramatisk innbruddstyveri på Hafslundsøy sent lørdag kveld, der en av tyvene kastet en øks mot beboeren som tok dem på fersk gjerning.

Politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet håper på tips og opplysninger fra publikum etter et dramatisk innbruddstyveri på Hafslundsøy sent lørdag kveld, der en av tyvene kastet en øks mot beboeren som tok dem på fersk gjerning. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet ønsker tips om en hvit varebil som kan settes i sammenheng med flere grove tyverier i Sarpsborg de siste dagene.

DEL

Tidligere denne uka skrev vi om en beboer på Hafslundsøy, som fikk en øks i hodet da han tok to personer på fersk gjerning da disse var i ferd med å begå tyveri fra hans garasje.

Beboeren, som til alt hell ikke ble alvorlig skadet, da han ble truffet av øksen som den ene tyven kastet mot ham var i stand til å gi politiet en god beskrivelse av de to mennene og bilen de kjørte. Han har forklart til politiet at de to gjerningsmennene stakk av i en hvit eller lysegrå varebil eller kassebil, trolig en Peugeot Partner.

Utelukker ikke sammenheng

Denne hendelsen skjedde like etter klokka 23.30 lørdag kveld.

Noen timer tidligere på dagen, mellom klokka 15.00 og 17.20, ble det begått innbrudd i en bolig i Nye Tindlundvei, der tyvene tok med seg noe gull i form av smykker.

Politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom dette innbruddet og hendelsen på Hafslundsøy.

- I forbindelse med det grove tyveriet fra boligen i Nye Tindlundvei har vi vitneobservasjoner av en hvit varebil, som vitnet mener var en Peugeot i området Nye Tindlundvei og Johan Skaugs vei. Vi vet ikke om det er en sammenheng, men vi har nå to beskrivelser av en bil som kan plasseres til to åsteder, og vi er selvsagt svært interessert i tips fra publikum dersom de observerer en bil som passer til beskrivelsen. Vitnet i saken har opplyst at bilen hadde utenlandske skilter, sier politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet.

Kan være polske

I forbindelse med øksedramaet og tyveriet på Hafslund, ga den fornærmede beboeren også en god beskrivelse av de to gjerningsmennene.

De to mennene blir av beboeren beskrevet å være utenlandske, og at de snakket et fremmed språk – som fornærmede mener å være polsk.

Den ene gjerningsmannen blir beskrevet å være cirka 175 centimeter lang med krøllete mørkt hår. Han skal videre ha store utstikkende ører og hadde på seg en lue på hodet som var rullet opp. Han hadde skjegg, mørke klær, store brune skinnsko og var kraftig bygd, cirka 90–90 kilo. Han hadde en lys stemme.

Gjerningsmann nummer to blir beskrevet som 185–190 centimeter lang og var tynn. Han hadde på seg en vinrød jakke med pelshette. Han hadde på seg mørke bukser og lyse joggesko med refleks på siden.

To nye boliginnbrudd

Politiet er svært interessert i tips, dersom noen har opplysninger eller gjør observasjoner av personer som passer til denne beskrivelsen og bilen.

- Vi har det siste døgnet hatt to nye grove tyverier i det samme området som det var tilslag sist lørdag. Torsdag fikk vi melding om et grovt tyveri fra en bolig i Dalveien i Greåkerdalen, og nå i formiddag fikk vi melding om grovt tyveri fra en annen bolig i Nye Tindlund vei, sier Bøe.

Vi oppfordrer folk til å melde ifra dersom de observerer folk som snoker eller opptrer mistenkelig

Terje Bøe, politiførstebetjent

Tyveriet i Dalveien skal ha skjedd mellom klokka 08.00 og 18.30 på tirsdag, mens det er usikkert når innbruddet skjedde i boligen i Nye Tindlundvei. Dermed sitter politiet nå altså med tre uoppklarte boliginnbrudd i et relativt lite geografisk område med noen få dagers mellomrom.

Høysesong for innbrudd

- Vi fikk melding om innbruddet onsdag formiddag av en som ser etter boligen mens beboeren er bortreist. Vi vet derfor ikke når tyveriet skjedde, sier Bøe, som minner om at det nå er høysesong for boliginnbrudd, og at huseiere blir oppfordret til å ta sine forholdsregler og melder ifra til politiet dersom de ser mistenkelig aktivitet i sine boområder.

- Vi vet foreløpig ikke om det er en sammenheng mellom de siste tids hendelser eller om det er mobile vinningskriminelle som står bak, men vi oppfordrer folk til å melde ifra dersom de observerer folk som snoker eller opptrer mistenkelig. Politiet jobber aktivt med patruljering i de boligområdene som statistisk sett er mest utsatt for grove tyverier, sier Terje Bøe i Sarpsborg-politiet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken