Flere fotballklubber i distrikter har i høst opplevd å få store skader på sine fotballbaner ved at noen hat hatt det «moro» med å spole rundt med bil – og etterlate store sår på gressbanene.

  • Les også: Trist syn på Moa: – Banen trolig stengt ut året

I midten av september var det Greåker IF som opplevde at uvedkommende at ødelagt gressbanen, som på det tidspunktet nylig hadde blitt oppgradert for rundt 40.000 kroner.

Kjørte i høy fart

To uker senere opplevde Tveter IL og Navestad IF at uvedkommende hadde «herjet» på deres gressbaner, noe som blant annet førte til at spesielt Tveter fikk store utfordringer med å få gjennomført de siste seriekampene for klubbens lag.

Mandag kveld fikk Navestad IF igjen besøk av vandaler, og nå går politiet ut med en etterlysning av en bil som sto bak dette skadeverket.

Mandag kveld ved 19.00-20.00 kom det en bil i høy hastighet som kjørte inn på grusbanen til Navestad IF. I høy hastighet spolet den rundt på grusbanen, før den forsvant nesten like fort som den kom.

Et lite plaster på såret er at vandalene denne gang valgte grusbanen som «lekegrind», som ikke er like tidkrevende og kostbart å reparere som gressbaner og kunstgressbaner.

Etterlyser sølvgrå bil

Politiet har sikret seg ganske gode vitneobservasjoner av den siste hendelsen. Nå håper de på publikums hjelp for å få tak i de som står bak skadeverket.

– Vi har mottatt en anmeldelse også på dette siste forholdet og etterforsker saken. I den forbindelse går vi ut med det vi har av beskrivelser av bilen som spolte rundt på grusbanen til Navestad tidligere denne uken. Det er snakk om en sølvgrå stasjonsvogn, som kan være en Volkswagen Passat eller Golf, og som har takboks. Registreringsnummeret begynner på DK72, og det skal ha vært 3–4 unge gutter som satt i bilen. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan hjelpe oss med å finne fram til denne bilen og de som satt i bilen, sier fungerende krimsjef Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad torsdag morgen.

Sarpsborg-politiet etterforsker dermed fire tilfeller av skadeverk på fotballbaner i distriktet denne høsten, og Bøe utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom disse skadeverkene.

Utgjør en fare for andre

– Nå vet vi at det er beskrevet en Volvo som ble brukt da det ble gjort skadeverk på gressbanen til Navestad, men vi tror det kan være personer fra et og samme miljø som står bak disse skadeverkene, sier Bøe, som understreker at politiet ser svært alvorlig på disse hendelsene.

– Én ting er selve skadeverket. En annen ting er at det meldes om kjøring som kan medføre stor fare for både de som er med i bilen og for andre personer som er i nærheten. I den siste hendelsen meldes det om kjøring i svært høy hastighet på en tid på døgnet da det kan være barn i det aktuelle området. Nå håper vi at publikum bidrar med tips og opplysninger, slik at vi kan komme i kontakt med gjerningspersonene, sier Terje Bøe i Sarpsborg-politiet.