GPS-bande slo til i Sarpsborg – stjal for hundretusener

Politiet ber folk være oppmerksomme etter at en bande som stjeler kostbart GPS-utstyr slo til i Sarpsborg tidligere denne måneden. De utelukker ikke at banden kan slå til igjen.

DEL

Da Oddvar Mikkelsen i graveentreprenøren Brødrene Lie AS kom på jobben mandag morgen denne uka, oppdaget han at noen hadde brutt opp dørene på to gravemaskiner som blir brukt til gravearbeidene i enden av Ringgata ut mot Korsgata.

Viktig informasjon borte

Fra de to graverne var det stjålet GPS-utstyr i hundretusenkronersklassen. I tillegg hadde tyven(e) tatt med seg utstyr som inneholdt tegninger og opplysninger om dette og flere andre prosjekter som Gressvik-firmaet deltar i.

– I tillegg til at det er store verdier som er stjålet, har mye viktig informasjon forsvunnet, sier en fortvilet Oddvar Mikkelsen hos Brødrene Lie AS til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet tror firmaet har blitt utsatt for en gruppe mobile vinningskriminelle som har vært på tokt i Sarpsborg og andre steder i Øst politidistrikt.

– Vi mistenker om at det er utenlandske mobile vinningskriminelle som står bak. Denne måneden er det registrert tilsvarende grove tyverier i Follo og i Indre Østfold, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Tror det skjedde i helgen

Ettersom det har vært et opphold i gravearbeidene i Ringgata som følge av påsken, har det ikke lykkes å identifisere eksakt gjerningstidspunkt, så politiet arbeider ut fra at tyveriet har skjedd i tidsrommet mellom 12. april og fram til det ble oppdaget i går morges, mandag 29. april.

Oddvar Mikkelsen hos Brødrene Lie AS tror det an ha skjedd sist helg.

– Noen av gutta våre var på stedet og sjekket at alt var i orden etter påske. Da gikk det an å låse opp dørene på maskinene på vanlig måte, men da jeg kom i går morges var dørene på maskinene brutt opp. Dette gjør at jeg tror dette kan ha skjedd i løpet av sist helg, sier han.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet håper publikum kan ha gjort observasjoner på stedet som kan settes i sammenheng med tyveriet og at disse melder ifra til politiet.

Viktig å sikre verdiene

Andersen minner også om viktigheten av at folk nå er oppmerksomme og årvåkne.

– Ettersom vi har sterke mistanker om at det er utenlandske mobile vinningskriminelle som står bak, kan vi ikke utelukke at disse vil komme tilbake og slå til på nytt. Derfor er det viktig at de som eier slik kostbart GPS-utstyr sikrer dette så godt de kan og at publikum melder ifra til politiet dersom de registrerer mistenkelig aktivitet, for eksempel på byggeplasser. For å få bukt med slik kriminalitet er vi avhengig av publikums hjelp. Det er ikke sånn at politiet kan utplassere politifolk på hvert eneste gatehjørnet til alle døgnets timer, men vi er avhengig av at folk bryr seg om hva som skjer i deres nærområder, og at de melder ifra til politiet om mistenkelig aktivitet, sier krimsjef Kai Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags