Etter nattens grove tyveri fra en av Kingsrød Caravans bobiler på Borgenhaugen, la daglig leder Hans Erik Kingsrød ut en melding på Facebook, der han oppfordret følgerne om å ta kontakt dersom de får tilbud om å kjøpe et stereoanlegg med navigasjon, som ble stjålet fra den aktuelle bobilen natt til lørdag.

Engasjement på Facebook

På en drøy time har Kingsrøds oppfordring blir delt over 200 ganger på Facebook.

– Dette er veldig frustrerende. Det er bare to måneder siden sist den samme bobilen var utsatt for et tilsvarende innbrudd, da det var stereoanlegget som ble stjålet. Nå har vi hatt denne bilen til reparasjon, så skjer dette igjen, sukker Kingsrød når Sarpsborg Arbeiderblad snakker med ham lørdag ettermiddag.

Også denne gang var det stereoanlegget, et Pioneer-anlegg med navigasjon, som ble stjålet. Og politiet har vært på stedet og gjort en åstedsundersøkelse.

– Det er ikke verdien på stereoanleggene som bekymrer oss mest. I forbindelse med det forrige innbruddet ble det gjort skader på bilen for 150.000 kroner. Også denne gang har den som står bak tatt seg inn i bilen ved å knuse ei rute og deretter røsket ut stereoanlegget. Jeg er sikker på at det siste innbruddet betyr reparasjoner på rundt 100.000 kroner. Dermed er det totale beløpet når det gjelder reparasjoner oppe i 250.000 kroner på to måneder. Prisen for stereoanlegget i butikk ligger på rundt 20.000 kroner, sier Kingsrød, som er ganske sikker på at det ikke er profesjonelle som står bak.

– Ikke proffe tyver

– Nei. Når man ser på de herjingene som er gjort, så er det nok ikke en som vet hva han holder på med som står bak. Det er nok en lokal kriminell som er ute etter å tjene seg noen raske kroner, sier Kingsrød som håper at det finnes folk der ute som har tips eller opplysninger som fører til at gjerningspersonen blitt tatt eller som melder ifra dersom de får tilbud om å kjøpe et tilsvarende stereoanlegg.

artikkelen fortsetter under bildet

 

– I forbindelse med det forrige innbruddet ble det funnet blod som trolig stammer fra gjerningsmannen, men jeg fikk beskjed fra politiet en ukes tid senere om at saken var henlagt etter bevisets stilling. Nå håper jeg at den som står bak dette siste innbruddet blir tatt og stilt ansvarlig for dette, sier Hans Erik Kingsrød, som den siste tiden har intensivert jakten på nye lokaler, slik at de kan ha alle bobilene innendørs.

– Ja, vi ser ingen annen råd enn å ha bilene innendørs. Den bobilen som nå har blitt utsatt for to innbrudd denne høsten er en 2019-modell til en verdi av 1,3 millioner kroner. Vi håper å kunne få tak i lokaler som gjør at vi kan ha disse innendørs om ikke altfor lenge, sier Hans Erik Kingsrød til Sarpsborg Arbeiderblad.