Kvinne (21) utsatt for overfallsran – politiet etterlyser vitner og tips

Det var ved 22-tiden tirsdag kveld en 21 år gammel kvinne ble overfalt bakfra, slått bevisstløs og deretter ranet på strekningen mellom Sarpsborg jernbanestasjon og undergangen ned mot Glengshølen. Ingen er så langt pågrepet for det brutale overfallsranet.

Det var ved 22-tiden tirsdag kveld en 21 år gammel kvinne ble overfalt bakfra, slått bevisstløs og deretter ranet på strekningen mellom Sarpsborg jernbanestasjon og undergangen ned mot Glengshølen. Ingen er så langt pågrepet for det brutale overfallsranet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har iverksatt omfattende etterforskning etter at en 21 år gammel kvinne tirsdag kveld ble slått bevisstløs bakfra og ranet ved jernbanestasjonen.

DEL

– Dette er en sak vi ser svært alvorlig på og som har høyeste prioritet hos politiet, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag formiddag.

Ble slått bevisstløs

Det var sent tirsdag kveld at en kvinne meldte ifra til politiet at hun hadde blitt angrepet bakfra på strekningen mellom Sarpsborg jernbanestasjon og nedover mot undergangen ved Glengshølen.

Det var rundt klokka 22.00 tirsdag kveld at kvinnen, som ankom Sarpsborg med tog ved 21.30-tiden, ble angrepet bakfra av en for henne ukjent gjerningsmann på denne strekningen. Gjerningsmannen skal ha slått kvinnen i bakhodet/nakken med en sånn kraft at hun mistet bevisstheten. Mens hun var bevisstløs ranet gjerningsmannen til seg en mindre pengesum og et bankkort. Etter hvert kom den 21 år gamle kvinnen til seg selv, og fikk varslet politiet om hva som hadde skjedd. Hun ble til alt hell ikke alvorlig skadet i forbindelse med overfallet, men fikk en rift i nakken.

Politiet etterforsker nå det brutale overfallsranet med full tyngde, men har per tirsdag formiddag svært få spor å gå etter.

– Dette er en svært stygg sak, og vi setter inn store ressurser på å få et gjennombrudd i denne saken. Blant annet vil vi nå følge opp den fornærmede kvinnen med et nytt avhør, for å se om det kan gi oss noen nye spor å gå etter. Vi vil også foreta et avhør av en person kvinnen var sammen med i Sarpsborg før hendelsen. Vi vurderer også å gjennomføre en rundspørring i området og innhenting av overvåkningsbilder fra stedet, opplyser krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet, som understreker at politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha gjort observasjoner eller har opplysninger som kan settes i sammenheng med denne saken.

Ingen beskrivelse

– Vi har dessverre ingen beskrivelse av gjerningspersonen, da kvinnen ble overfalt bakfra og ikke fikk gjort noen observasjoner av vedkommende, sier Andersen, som opplyser videre at politiet foreløpig jobber ut fra at det var én gjerningsperson.

artikkelen fortsetter under bildet

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet sier at politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha gjort observasjoner eller har opplysninger som kan settes i sammenheng med det brutale overfallsranet i Sarpsborg sentrum tirsdag kveld.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet sier at politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha gjort observasjoner eller har opplysninger som kan settes i sammenheng med det brutale overfallsranet i Sarpsborg sentrum tirsdag kveld. Foto:

Politiet vet foreløpig ikke om gjerningspersonen brukte en eller annen gjenstand da kvinnen ble utsatt for vold gjennom slag mot hode-/nakkeregionen.

I mangel på beskrivelse av gjerningspersonen, gikk politiet tidlig ut med en beskrivelse av kvinnen – i håp om at dette kan føre til at noen kan ha sett henne og eventuelt andre personer i dette området ved 22-tiden tirsdag kveld. Hun har mørkt langt hår og var iført en svart bukse, svart jakke og hvit singlet og bar på en bag.

Politiet oppfordrer de som kan sitte på opplysninger i saken om å ringe politiet på 64999130.

– Vi henstiller alle som kan sitte på opplysninger om kvinnen eller andre personer i dette området rundt dette tidspunktet tirsdag kveld om å ta kontakt med politiet og dele de opplysningene de har, slik at politiet kan vurdere viktigheten av de opplysningene de måtte sitte inne med, sier krimsjef Kai Andersen, som liker svært dårlig at det skjer nok et overfallsran i dette området.

For noen år siden opplevde politiet en liten bølge av ran i dette området.

Rett etter nyttår 2015 ble en ansatt ved politistasjonen i Sarpsborg overfalt og ranet rett utenfor Sefa-kvartalet, da hun var på vei til jobb.

Bare en knapp måned senere ble det begått et nytt overfallsran, denne gang ved undergangen til Glengshølen. Da ble to ishockeyspillere fra Stavanger Oilers truet med en pistol etter en bytur i Sarpsborg. En rekke ungdommer ble kort tid senere pågrepet, og flere ble dømt for å ha vært med på ranet.

Diktet opp ranshistorie

– Det er ikke mange år siden vi opplevde en liten ransbølge i dette området. Den gang satte vi inn store ressurser for å få oppløst disse miljøene, og disse sakene ble oppklart. Vi liker svært dårlig at en slik hendelse skjer igjen i dette området, og politiet vil sette inn store ressurser på å oppklare denne saken, sier krimsjef Andersen

I tillegg til de to fullbyrdede ranene i begynnelsen på 2015, etterforsket politiet også et påstått ran som skulle ha skjedd ved parkeringsplassen ved undergangen på Glengshølen-siden i mars samme år.

En mann meldte ifra til politiet at han hadde blitt banket opp ranet mens hans egne barn ble vitne til hendelsen. Politiet iverksatte en storstilt etterforskning, men en måned senere erkjente mannen at han hadde bedt en kamerat om å banke ham opp og at han hadde løyet om at han hadde blitt ranet. Han ble høsten 2016 dømt til fengselsstraff for å ha diktet opp denne ranshistorien.

Artikkeltags